Ontmoeten in de stad

​​​Studentengroepen vanuit het mbo, wo en hbo, waaronder HvA-studenten van de opleiding CMV, organiseren een festival voor alle Amsterdammers. Zo leren verschillende Amsterdammers elkaars achtergronden kennen en elkaars talenten waarderen. 

Kloof in onderwijs

Na de basisschool is er nauwelijks nog contact tussen de verschillende opleidingsvormen. Dat betekent dat men elkaar pas op de arbeidsmarkt weer tegenkomt. Dan is er vaak sprake van een hiërarchische verhouding die het contact kleurt. In dit project wordt er nú al gezocht naar een manier om die kloof te dichten. Door deze gezamenlijke aanpak leren studenten elkaars achtergronden kennen en ieders talenten te waarderen.

Het festival

Eind juni vond een vrolijk festival plaats in en om de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) met als thema 'Amsterdammerschap en verbinding tussen mensen met verschillende achtergronden in onze prachtige hoofdstad'.
Dit project, geïniteerd en uitgevoerd door De Bildung Academie, heeft als missie om kansengelijkheid in het onderwijs en de samenleving te stimuleren.

kick-off project Over Bruggen

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 1 oktober 2018