Iets voor jou?
Wil jij aan de slag in een betekenisvol beroep? Een onvergetelijke rol spelen in het leven van kinderen? Dan is de voltijdopleiding Pabo HvA iets voor jou. Als leraar basisonderwijs sta je aan de start van de ontwikkeling van kinderen en ben je betrokken bij tal van maatschappelijke vraagstukken. Zeker als je opgeleid wordt in Amsterdam.
Begin jij na de zomer met Pabo HvA voltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.
Ga naar Start OpleidingDit ga je doen
De voltijdopleiding Pabo HvA duurt 4 jaar. Je leert meer dan alleen lesgeven. Je leert hoe je kinderen laat groeien, wie ze ook zijn en wat hun achtergrond ook is. Alles wat je leert kun je direct toepassen in de praktijk, want vanaf het 1e jaar sta je al voor de klas.
- Jaar 1
Je maakt kennis met het vak van leraar basisonderwijs en ontdekt hoe het is om les te geven in Amsterdam. Je loopt stage in 2 groepen, in de onder- en bovenbouw. Zo maak je kennis met onderwijs aan jonge en oudere kinderen.
- Jaar 2
Je leert over de verschillen tussen kinderen en hoe je als leerkracht daarbij kunt aansluiten. Ook dit jaar loop je stage in 2 verschillende groepen.
- Jaar 3
Je specialiseert je in het jonge kind of het oudere kind. De vakken die je volgt en jouw stage sluiten daar op aan. Je verdiept je in verschillen tussen kinderen en leert over de samenwerking met ouders en professionals buiten school. In semester 2 volg je een minor (keuzeprogramma).
- Jaar 4
In de afsluitende stage sta je 2 dagen per week zelfstandig voor de klas. Je volgt de laatste vakken en rondt de opleiding af met een eindstage, afstudeeronderzoek en startbekwaamheidsgesprek.
Toelatingseisen
Havo, vwo of mbo 4
Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een vwo-diploma. Heb je de havo- of mbo 4-opleiding afgerond? Dan moet je aan aanvullende toelatingseisen voldoen.
Benodigde tijd
40 uur per week
Bij een volledig programma heb je circa 15 contacturen per week. Daarnaast werk je 20-25 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.
Kosten
Collegegeld en extra kosten
Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.
Waarom Pabo HvA voltijd?
Bij Pabo HvA gaat het om leren lesgeven in een grootstedelijke context.
- Tijdens je stage maak je kennis met de (super)diversiteit van de stad, qua opleidingsniveau, sociaaleconomische en culturele achtergronden;
- Je kunt kiezen uit keuzevakken die samenhangen met grootstedelijke vraagstukken: meertaligheid, kansengelijkheid, duurzaamheid en nog veel meer;
- Pabo HvA werkt intensief samen met 12 schoolbesturen dus kun jij uit meer dan 100 basisscholen in Amsterdam en omgeving kiezen om stage te lopen;
- Pabo HvA werkt samen met culturele instellingen zoals Nationale Opera en Ballet, Eye, Rembrandthuis, Stadsarchief en Wereldmuseum voor cultuurprojecten;
- Studenten van Pabo HvA geven hun docenten en de sfeer een dikke voldoende (Nationale Studenten Enquete ‘22).
Voor wie?
- Je hebt interesse in opvoeden, leren en opgroeien.
- Je hebt interesse in sociaal, cultureel en maatschappelijk werk.
- Je wilt graag direct impact hebben op kinderen.
Is dit de opleiding voor jou?
- Inschrijven vanaf 1 oktober tot 1 meiSchrijf je in
- Online opleidingenplein 8 oktober 2024Kom kennismaken
- (opent in nieuw venster)Vraag hier de beknopte opleidingsflyer aan
- Neem contact op