Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Wil jij aan de slag in een betekenisvol beroep? Een onvergetelijke rol spelen in het leven van kinderen? Dan is de voltijdopleiding Pabo HvA iets voor jou. Als leraar basisonderwijs sta je aan de start van de ontwikkeling van kinderen en ben je betrokken bij tal van maatschappelijke vraagstukken. Zeker als je opgeleid wordt in Amsterdam.

9 december 2023
Bezoek de open dag

Bachelor Pabo HvA voltijd: Iets voor jou?

Dit ga je doen

De voltijdopleiding Pabo HvA duurt 4 jaar. Je leert meer dan alleen lesgeven. Je leert hoe je kinderen laat groeien, wie ze ook zijn en wat hun achtergrond ook is. Alles wat je leert kun je direct toepassen in de praktijk, want vanaf het 1e jaar sta je al voor de klas.

Bachelor Pabo HvA voltijd: De opleiding

Jaar 1

Je maakt kennis met het vak van leraar basisonderwijs en ontdekt hoe het is om les te geven in Amsterdam. Je loopt stage in 2 groepen, in de onder- en bovenbouw. Zo maak je kennis met onderwijs aan jonge en oudere kinderen.

Jaar 2

Je leert over de verschillen tussen kinderen en hoe je als leerkracht daarbij kunt aansluiten. Ook dit jaar loop je stage in 2 verschillende groepen.

Jaar 3

Je specialiseert je in het jonge kind of het oudere kind. De vakken die je volgt en jouw stage sluiten daar op aan. Je verdiept je in verschillen tussen kinderen en leert over de samenwerking met ouders en professionals buiten school. In semester 2 volg je een minor (keuzeprogramma).

Jaar 4

In de afsluitende stage sta je 2 dagen per week zelfstandig voor de klas. Je volgt de laatste vakken en rondt de opleiding af met een eindstage, afstudeeronderzoek en startbekwaamheidsgesprek.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een vwo-diploma. Heb je de havo- of mbo 4-opleiding afgerond? Dan moet je aan aanvullende toelatingseisen voldoen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 15 contacturen per week. Daarnaast werk je 20-25 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Pabo HvA voltijd?

Lerares voor de klas
  • Als basisschoolleraar sta je aan de basis van de ontwikkeling van kinderen.
  • Je leert zoveel meer dan alleen lesgeven. Je leert hoe je kinderen laat groeien, letterlijk en figuurlijk. Wie ze ook zijn en wat hun achtergrond ook is.
  • Alles wat je leert kun je direct toepassen in de praktijk, want vanaf het 1e jaar sta je al bij een van onze opleidingsscholen voor de klas.
  • Als leraar in het basisonderwijs heb je goede baankansen en een grote impact op volgende generaties.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.

Voor wie?

Lerares geeft uitleg aan leerling
  • Je hebt interesse in opvoeden, leren en opgroeien.
  • Je hebt interesse in sociaal, cultureel en maatschappelijk werk.
  • Je wilt graag direct impact hebben op kinderen.