Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Heb je de ambitie om je eerstegraadsbevoegdheid wiskunde te halen, waarmee je je vakkennis verdiept en je vakdidactische kwaliteiten vergroot? Dan is de masteropleiding Leraar Wiskunde iets voor jou. De opleiding richt zich op tweedegraadsleraren wiskunde, maar staat ook open voor wo-bachelors wiskunde (of een aanverwant vak) met een aanstelling als leraar. De opleiding duurt 2,5 tot 3 jaar.

Schrijf je in

Master Leraar Wiskunde deeltijd: Iets voor jou?

Begin jij na de zomer met Master Leraar Wiskunde deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

Tijdens de Master Leraar Wiskunde leer je hoe je het vak wiskunde plaatst in een breder perspectief en er met een wetenschappelijke bril naar kijkt. Ook leer je op hoe je deze inzichten vertaalt naar concrete lessituaties voor bovenbouwleerlingen, je eigen lespraktijk kritisch analyseert en verbetertrajecten voorstelt.

Master Leraar Wiskunde deeltijd: De opleiding

Jaar 1

In jaar 1 volg je de vakken Grondslagen, Analyse 1, en Statistiek, Lineaire algebra en Vakdidactiek en Onderzoek in de Schoolpraktijk (VOS 1 en 2).

Jaar 2

In jaar 2 staan de vakken Meetkunde, Analyse 2, Geschiedenis van de Wiskunde, Combinatoriek, Dynamische Systemen, VOS 3 en VOS 4 op het programma. Daarnaast volg je tijdens de opleiding 2 generieke keuzemodules. Momenteel kun je kiezen uit: Urban Education, Pedagogiek voor de bovenbouw, Digitale didactiek en Europese Cultuur. 

Jaar 3

In jaar 3 volg je de vakken Dynamische systemen, Getaltheorie, VOS 5 en VOS 6. Je kunt ook kiezen voor het vak Geschiedenis van de Wiskunde (optioneel).  Mogelijk moet je ook nog 1 of 2 keuzemodules afronden.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Hbo- of wo-bachelor

Je wordt tot deze master toegelaten met een Bachelor of Education Wiskunde of een wo-bachelor Wiskunde met een Educatieve minor. Daarnaast moet je een succesvolle intakeprocedure doorlopen voordat je een Bewijs van Toelating ontvangt.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

20 uur per week

Gemiddeld heb je voor je studie 20 uren per week nodig. De studie omvat in totaal 90 studiepunten. Eén studiepunt staat voor 28 uur inzet.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 300 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Master Leraar Wiskunde deeltijd aan de HvA?

Leraar luister naar leerling
  • Je houdt van lesgeven en wilt je daarom graag verder specialiseren. Om te groeien als mens en jezelf te ontwikkelen tot een eerstegraadsdocent.
  • De master biedt een hoogwaardig deeltijdprogramma van 2,5 tot 3 jaar waarin je wordt opgeleid tot eerstegraadsleraar.
  • Na het afronden van deze masteropleiding ben je expert in jouw schoolvak en kun je lesgeven in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.
  • Je hebt jezelf ontwikkeld tot gevorderd vakdidacticus én onderzoekend professional in je eigen klas, vaksectie en schoolorganisatie.

Voor wie?

Lerares geeft uitleg aan leerling
  • Je wilt eerstegraadsbevoegd voor de klas staan.
  • Je wilt je verdiepen in je schoolvak voor de bovenbouw.
  • Je wilt je professioneel functioneren verbeteren.