Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière als HR-adviseur, coach of personeelsmanager? Met een hbo-diploma HRM investeer je in jouw loopbaan, met direct rendement. HRM is een 4-jarige opleiding die je op dinsdag- en donderdag- avond volgt of zaterdag de hele dag.

Kom kennismaken
Human Resource Management verbindt mens, werk en organisatie.

Begin je in september 2024 met Human Resource Management deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Het vakgebied HRM verandert voortdurend. Denk aan de steeds grotere rol van ICT en robotisering, waardoor functies verdwijnen en nieuwe ontstaan. Veel vacatures zijn nu al moeilijk te vervullen door de vergrijzing. De uitstroom van mensen die met pensioen gaan is groter dan de instroom van jongeren. Dit als gevolg van demografische ontwikkelingen. Hoe speel je in op dit tekort op de arbeidsmarkt? Welke mensen zijn er nodig? En hoe zorg je dat werknemers duurzaam inzetbaar blijven? Strategische personeelsplanning, verandermanagement, recruitment en het ‘leven lang leren’ worden steeds belangrijker. In de deeltijdopleiding Human Resource Management komen al deze trends en vraagstukken aan bod.

Verder studeren in deeltijd - Hoe is de studie?
Propedeuse (jaar 1)

Je start met de module Organisatieperspectieven, samen met studenten van andere economische opleidingen. Zo leer je organisaties te bekijken vanuit verschillende invalshoeken: bedrijfsvoering, marketing, finance en human resources. Elke module van de de opleiding richt zich op een kerntaak uit de beroepspraktijk. Je leert hoe je beleidsadviezen opstelt, verbeterplannen maakt en personeelsgesprekken voert. Je gaat aan de slag met de belangrijkste elementen van de employee journey: strategisch recruitment, onboarding en duurzame inzetbaarheid. 

Hoofdfase

In het tweede jaar ga je aan de slag met de volgende vakken: Strategisch HRM; Adviseren; Leiderschap; Recruitment & Onboarding; Veranderen; Strategie; Waardevolle Arbeidsrelaties; en Duurzame Inzetbaarheid. In het derde jaar kun je ook een minor van 20 weken volgen. Een minor is een keuzeprogramma waarmee je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Je kiest 1 minor van 30 ECTS of 2 minoren van 15 ECTS. Er kunnen inhoudelijke toelatingseisen gesteld kunnen worden door een minor

Afstudeeropdracht

In het vierde jaar rond je je studie af.  Je werkt aan je afstudeeropdracht die bestaat uit een onderzoeksrapportage. Je onderzoekt daarvoor een relevant en actueel vraagstuk uit de beroepspraktijk van Human Resources Management, waarmee je tegelijkertijd je vakbekwaamheid toont. 

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

6 contacturen per week

Bij deze opleiding heb je 6 contacturen per week die bestaan uit colleges, trainingen en practica. Daarnaast besteed je ongeveer 14 tot 20 uur per week thuis en op je werk aan projecten en onderzoek, opdrachten en het voorbereiden van lessen.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met ongeveer € 550 per jaar voor boeken, readers en andere benodigdheden.

Lees meer over studiekosten

Waarom HRM in deeltijd aan de HvA?

  • Een duurzame investering in je carrière, met direct rendement.
  • Alles wat je leert is direct toepasbaar in je werk.
  • Je kunt flexibel bouwen aan je hbo-niveau. Heb je een blok of een semester met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je een officieel HvA-certificaat met het aantal studiepunten,
  • Studie versnellen of pauzeren? Beide is mogelijk.

Voor wie

  • Je bent communicatief sterk en ondernemen.
  • Je bent geïnteresseerd in mensen en wat hen beweegt in hun werk.
  • Je wilt bedrijven helpen tot betere resultaten te komen door optimale inzet van hun medewerkers.
  • Je hebt interesse in maatschappelijke ontwikkelingen.