Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Werk je in finance en wil je doorgroeien naar een senior functie? Met de deeltijdopleiding Finance & Control investeer je in jouw carrière en persoonlijke ontwikkeling als professional. Met direct rendement.

Schrijf je in
De opleiding in het kort

Begin je in september 2024 met de deeltijdopleiding Finance & Control? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Finance & Control is een 4-jarige opleiding die je 's avonds of in het weekend volgt. Afhankelijk van je wensen kun je je studie versnellen of pauzeren. De deeltijdopleiding Finance & Control bestaat uit 12 modules en 2 semesters. De twee belangrijkste uitgangspunten bij deze deeltijdopleiding zijn de beroepspraktijk en het ontwikkelen van competenties. De opgedane kennis tijdens je colleges kun je de volgende dag al toepassen in je werk.

Jaar 1 en 2

In het eerste jaar start je met de module Finance Fundamentals. Tijdens deze module begin je met de basis in boekhouden en bedrijfseconomie en worden ook zaken zoals belastingaangiftes behandelt. Vervolgens komen in jaar 1 ook de modules Operations en Tax, Financial Reporting, Budgetting en Control aan bod.

In jaar twee ga je je verdiepen in de modules Governance, Risk en Compliance en Internal control. Al deze modules zijn op niveau 5. Het laatste half jaar van jaar twee besteed je aan een keuzemodule (minormodule) en doe je een Proeve van bekwaamheid op niveau 5.

Tijdens de eerste twee jaar leer je de theorie en vaardigheden die je direct toe kunt passen in je werk. Denk hierbij aan financieel-  economische en bedrijfskundige vraagstukken, en het maken van financiële managementrapportages. Er worden zowel hoor-en werkcolleges gegeven waarbij je werkt aan actuele opdrachten.

Jaar 3 en 4

In het derde jaar ga je aan de slag met de volgende modules: Integrated Reporting; Risk Management; Sustainable Investments; Performance Management en Strategic Management. Vervolgens kun je in het vierde jaar een minor van 10 weken volgen. Een minor is een keuzeprogramma waarmee je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Je kiest 1 minor van 15 ECTS. Er kunnen inhoudelijke toelatingseisen gesteld worden door een minor.

Afstudeeropdracht

In het vierde jaar rond je je studie af.  Je werkt aan je afstudeeropdracht die bestaat uit een onderzoeksrapportage. Je onderzoekt daarvoor een relevant en actueel vraagstuk uit de beroepspraktijk van Finance & Control, waarmee je tegelijkertijd je vakbekwaamheid toont.

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

6 contacturen per week

Je hebt minimaal 6 contacturen per week. Daarnaast besteed je ongeveer 14 uur per week thuis en op je werk aan projecten en onderzoek, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 500 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Finance & Control Deeltijd aan de HvA?

  • Huidige deeltijdstudenten zouden deze opleiding aan de HvA opnieuw kiezen (4.1/5): ze geven de sfeer (4.0/5), de inhoud en de opzet (3.8/5), en de aansluiting met de beroepspraktijk (3.8/5) een hogere score dan het landelijk gemiddelde. Dit komt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) van 2024 naar voren.
  • Je studeert bij ons ervaringsgericht. Dat betekent dat je ‘leert’ door de voortdurende interactie tussen je werkomgeving, je opleiding en je collega-studenten.
  • Studeren doe je individueel en met elkaar: op de werkplek, de HvA.
  • Door de flexibele opzet van het studieprogramma en je eigen inzet kun je de opleiding goed combineren met je werk en privéleven. Je bent regisseur van je eigen opleiding.
  • We dagen je continu uit om buiten de bestaande paden te denken en te treden met actuele en complexe vraagstukken op het gebied van controlling, accountancy, bedrijfskunde, bedrijfsvoering en zakelijke en financiële dienstverlening.

Voor wie

  • Je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan of wilt je verder ontwikkelen in je vakgebied.
  • Je wilt je ontwikkelen tot de finance professional van de toekomst.
  • Je wilt het verhaal achter de cijfers leren vertalen naar een glashelder advies op managementniveau.