Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Finance & Control

Iets voor jou?

Ben jij een flexibele, ondernemende finance professional en wil je de stap zetten naar een functie als risk auditor, business analist, (assistent) controller of (assistent) accountant? Dan ben je bij de deeltijdopleiding Finance & Control aan het goede adres. Met deze praktijkgerichte deeltijdopleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt als financieel-economisch professional.

Volg een proefles
De opleiding in het kort

Dit ga je doen

De deeltijdopleiding Finance & Control bestaat uit 8 semesters van een half jaar. De twee belangrijkste uitgangspunten bij deze deeltijdopleiding zijn de beroepspraktijk en het ontwikkelen van competenties. De opgedane kennis tijdens je colleges kun je de volgende dag al toepassen in je werk.

Jaar 1

Je start het 1e jaar met hoor- en werkcolleges over Financieel Management & Management Accounting en Business Basics Finance. Door inspirerende beroepsgerichte opdrachten en gezamenlijke projecten met je medestudenten verbeter je je vaardigheden.

Jaar 2

In het 2e jaar ga je aan de slag met 2 hoofdthema's: Finance & Control en Internal Control Systems. Je maakt onder andere financiële risicoanalyses.

Jaar 3

Het 3e jaar staat in het teken van Financial Accounting en Tax. Je houdt je bezig met de externe financiële verslaglegging en hoe je de organisatie presenteert aan de buitenwereld.

Jaar 4

In het laatste jaar werk je aan je afstudeeropdracht. Je onderzoekt een relevant en actueel vraagstuk uit de beroepspraktijk van Finance & Control.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

6 contacturen per week

Je hebt minimaal 6 contacturen per week. Daarnaast besteed je ongeveer 14 uur per week thuis en op je werk aan projecten en onderzoek, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 500 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Finance & Control Deeltijd aan de HvA?

  • Je studeert bij ons ervaringsgericht. Dat betekent dat je ‘leert’ door de voortdurende interactie tussen je werkomgeving, je opleiding en je collega-studenten.
  • Studeren doe je individueel en met elkaar: op de werkplek, de HvA.
  • Door de flexibele opzet van het studieprogramma en je eigen inzet kun je de opleiding goed combineren met je werk en privéleven. Je bent regisseur van je eigen opleiding.
  • We dagen je continu uit om buiten de bestaande paden te denken en te treden met actuele en complexe vraagstukken op het gebied van controlling, accountancy, bedrijfskunde, bedrijfsvoering en zakelijke en financiële dienstverlening.

Voor wie

  • Je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan of wilt je verder ontwikkelen in je vakgebied.
  • Je wilt je ontwikkelen tot de finance professional van de toekomst.
  • Je wilt het verhaal achter de cijfers leren vertalen naar een glashelder advies op managementniveau.