Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studielast

Bij deze opleiding heb je per studiejaar minimaal 6 contacturen per week. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Contacttijd

De contacttijd bij de opleiding bestaat uit colleges, trainingen en practica. Het aantal contacturen per week is voor ieder studiejaar 6. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten. 

Zelfstudie

Naast de contacttijd besteed je 14 tot 20 uur (afhankelijk van je studietempo) aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.
Naast de uren thuis, besteed je een significant deel van de zelfstudie-uren op je werkplek aan voor de werkgever en opleiding relevante opdrachten, onderzoek en voorbereiding van de lessen.

Collegedagen 

Een voordeel van onze deeltijdopleiding is dat je kunt per semester kiezen op welke dagen je college volgt. Je kunt kiezen tussen dinsdag- en donderdagavond (18:40 - 22:00 uur) of de zaterdag (10:00 - 16:40 uur). Incidenteel worden er op woensdagavond hertentamens en gastcolleges aangeboden.

Nieuw: lesdag op vrijdag. Je kunt er nu ook voor kiezen om deze deeltijdopleiding op vrijdag te volgen. Hou er wel rekening mee dat de vrijdag niet mogelijk is voor de zij-instroom en het versnelde traject. 

Doorstroomadvies

Per studiejaar kun je 60 studiepunten halen. De HvA geeft je aan het einde van het eerste jaar een doorstroomadvies over het vervolg van je opleiding. Dit advies is niet-bindend.

Studie versnellen? Verzilver je werkervaring!

Bij onze vierjarige deeltijdopleiding gaan we ervan uit dat je werkervaring hebt. Ons onderwijs sluit daarop aan. Voor jou als professional met (ruime) werkervaring op hbo-niveau, kan het interessant zijn om gebruik te maken van Leerweg Onafhankelijk Toetsen (LOT). Voordat het betreffende onderwijsonderdeel start, kan je via een assessment aantonen dat je de leeruitkomsten van dat onderdeel al voldoende beheerst. Als bewijsmateriaal kun je bijvoorbeeld je werkervaring opvoeren, maar ook gevolgde scholing, cursussen en/of trainingen. Lees hier meer.

Kom kennismaken
Werken & studeren
Terug naar de homepage Finance & Control deeltijd