Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Firdaus Rahamat

Derdejaars deeltijdstudent Finance & Control

Foto Firdaus Rahamat

Wat mij persoonlijk aanspreekt is dat Finance & Control een praktijkgerichte opleiding is, waardoor je op de arbeidsmarkt in meerdere financiële functies aan de slag kunt gaan.

Met de praktijkgerichte opleiding F&C kan je op de arbeidsmarkt in meerdere financiële functies aan de slag

Finance & Control is een brede praktijkgerichte opleiding is, waarin allerlei verschillende invalshoeken aan bod komen. Van accountancy en logistiek tot internal controlling en SAP-ERP. Qua studiebelasting wordt er rekening mee gehouden dat wij als deeltijdstudenten ook een drukke werkweek hebben. Dat is prettig. Tot op zekere hoogte kun je ook zelf je semesters indelen qua volgorde en combinatie.

Taken sneller oppakken

Ik ben de deeltijdopleiding F&C gaan doen op het moment dat ik nog in de horeca werkte. Ik wilde een carriereswitch maken, maar had nog geen baan in finance. Na aantal sollicitaties ben ik aangenomen als Assistent-Controller bij Bangarage Amsterdam (officiële dealer van Volvo Cars). Mijn werk heeft veel raakvlakken met wat tijdens de opleiding aan bod komt. Dankzij de opleiding kan ik beter omgaan met financiële systemen. Ik heb mij bepaalde werkzaamheden eerder eigen kunnen maken, omdat ik de achterliggende theorie nu ken. Hierdoor kan ik taken sneller oppakken en ik merk dat ik meer verantwoordelijkheid in mijn functie krijg. Ik heb een paar jaar geleden stage gelopen bij een accountantskantoor en het lijkt mij wel wat om in de toekomst bij een van de vier grootste accountantskantoren in Nederland aan de slag te gaan.

Colleges op zaterdag

De combinatie van werk, studie en privé ervaar ik als prettig. Doordat het lesmateriaal dat behandeld wordt online beschikbaar is, kan ik me ruim van te voren voorbereiden en vooruit plannen. Ik vind de studiebelasting goed te doen en de colleges zijn qua tempo prima te volgen. Ik volg op zaterdag college, waardoor ik wekelijks maar één collegedag heb.

Ik raad toekomstige studenten aan om wekelijks de behandelde stof te oefenen, dan ben je goed voorbereid op je tentamens. Daarnaast helpt het oefenen van sommen om beter te worden in de stof. Vaak gaan studenten de mist in door te veel nadruk te leggen op de theorie, terwijl het cijfermatige deel  grotendeels centraal staat.