Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Verhalen brengen mensen in beweging. Ze helpen gedrag veranderen. De samenleving verbinden. Merken vernieuwen. Producten vermarkten. De wereld verbeteren. Bij de Amsterdamse opleiding Communicatie (CO) leer je met zulke verhalen impact maken. Je regisseert alle vormen van communicatie. Van concept tot content, van merk tot netwerk, intern en extern, online en offline. We zijn de meest volledige communicatie-opleiding van Nederland.

Vanaf 2024 is het ook mogelijk om de opleiding Communicatie deeltijd te volgen. Binnenkort is het mogelijk om je in te schrijven.
Meer informatie

Verhalen zijn overal. Wij leren je hoe je verhalen maakt.

Dit ga je doen

Tijdens de hbo-opleiding Communicatie leiden we je op tot communicatieprofessional, gespecialiseerd in het regisseren van communicatie. Je ontwerpt communicatie van concept tot creatie. Je regisseert het verhaal dat je ziet: content, beeld, taal, code, video en audio. En je kent het verhaal erachter: theorie, strategie en concept.

Zo ziet het onderwijs er bij Communicatie uit

Jaar 1

Je gaat aan de slag met een uniek onderwijsprogramma: stones. Je volgt in het 1e jaar 4 stones. Iedere stone draagt bij aan de opbouw van jouw ontwikkeling. In de propedeuse werk je bijvoorbeeld aan het neerzetten van een merk en de toekomst van media en communicatie. In de loop van jaar 1 kies je een eigen leerroute.

Jaar 2

In jaar 2 volg je een flexibel studieprogramma. Je stippelt je eigen leerroute en tempo uit. Studiecoaching helpt bij het maken van keuzes in je leerroute.

Jaar 3

In jaar 3 kies je stones die aansluiten bij jouw persoonlijke studieroute. Je kunt ook kiezen voor stones in de vorm van een challenge: een complex vraagstuk dat vanuit verschillende disciplines bekeken wordt. Daarnaast loop je 10 weken stage.

Jaar 4

Tijdens het afstuderen haal je nog één keer het allerbeste uit jezelf. Je toont je talent in de beroepsrol en het onderwerp dat het best bij jou past!

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je beschikt over een afgeronde mbo 4-, havo- of vwo-opleiding.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Het onderwijs vindt plaats in vier blokken per jaar. Een blok heeft zeven lesweken, waarna je twee toetsweken hebt. De contacttijd is gemiddeld 16 uur per lesweek. Daarnaast besteed je ongeveer 24 uur per week met medestudenten aan het oplossen van het beroepsvraagstuk. Je maakt opdrachten en bereidt je voor op lessen.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met ongeveer € 600 per jaar voor boeken, readers en vakmaterialen. Houd ook rekening met de aanschaf van een laptop.

Lees meer over studiekosten

Waarom Communicatie aan de HvA?

  • De meest volledige communicatie-opleiding van Nederland, mede door de unieke samenwerking met de media-opleiding Creative Business (CB).
  • Studeren in Amsterdam: het hart van creatief Nederland. De stad waar je aan de slag gaat met grote uitdagingen op het gebied van diversiteit, duurzaamheid en digitalisering.
  • Een opleiding voor creatieve doeners. Je ontwikkelt een brede basis met een uniek specialisme op basis van jouw talenten.
Waarom Communicatie in Amsterdam?

Voor wie?

  • Je bent geinteresseerd in communicatie in (online) tekst, beeld en geluid
  • Je wil leren hoe je gedrag kunt beïnvloeden door middel van communicatie
  • Je hebt een ondernemende en proactieve houding