Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Waarom Communicatie in Amsterdam?

Vind jouw focus met Communicatie (CO). Verhalen brengen mensen in beweging. Ze helpen gedrag veranderen. De samenleving verbinden. Merken vernieuwen. Producten vermarkten. De wereld verbeteren. Wil jij weten hoe deze verhalen tot stand komen? Dan is de Amsterdamse opleiding Communicatie iets voor jou. Communicatie aan de HvA biedt een unieke opleiding. Want door onze samenwerking met de opleiding Creative Business vind je nergens in Nederland een vollediger communicatie- en media-opleiding. En dat in een wereldstad als Amsterdam!

Nergens vollediger

Studenten kiezen bij de opleidingen Communicatie + Creative Business hun eigen leerroute. Onze vakdocenten geven les bij beide opleidingen, er is één examencommissie en één studievereniging(opent in nieuw venster). We werken samen omdat we zien dat de grenzen tussen communicatie en media vervagen. We beschikken over unieke mediafaciliteiten als tv- en radiostudio’s en een immersive lab: ons Beeldlab. Na het afronden van de opleiding Communicatie weet je hoe je een creatief concept en een sterke strategie ontwikkelt én hoe je hier pakkende content voor maakt. Je kunt hiermee in vele sectoren aan de slag!

Beeldlab in het Benno Premselahuis

Wereldstad Amsterdam

Amsterdam is het hart van creatief Nederland, stad van 180 nationaliteiten. Nergens in Nederland vind je een stad als Amsterdam. Het is de stad waar je aan de slag kan met de grote uitdagingen van de wereld op het gebied van diversiteit, duurzaamheid en digitalisering. Het is de stad vol love brands, merken en bedrijven die de opdrachtgevers zijn van de projecten waar onze studenten aan werken. Een stad waar een stage in de creatieve industrie vaak uitgroeit tot jouw eerste baan. Én het is de stad waar je een actief studentenleven kunt hebben.

Communicatie studeren in Amsterdam