Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Communicatie

Studieprogramma

Bij Communicatie krijg je een uniek onderwijsprogramma: je stippelt je eigen studieroute uit. Het curriculum bestaat uit modules van 15 en 30 studiepunten, twee verplichte stages en het afstuderen. Tijdens de vierjarige opleiding heb je een coach die je intensief begeleidt en je door alle keuzemomenten heen loodst.

Bij Communicatie krijg je een uniek onderwijsprogramma: binnen het stonesmodel stippel jij je eigen studieroute uit. Het curriculum bestaat naast twee verplichte stages en het afstuderen uit modules van 15 en 30 studiepunten: stones en challenges. Jij kiest zelf welke stones en challenges je volgt! Iedere stone draagt bij aan jouw ontwikkeling op het gebied van kennis, vaardigheden, reflectie en onderzoek. Gedurende je studie doorloop je drie niveaus: Niveau 1 bereik je na het eerste jaar; Niveau 2 na jaar 2 en Niveau 3 na vier jaar.

Tijdens de vierjarige opleiding heb je een studiecoach die je begeleidt en je door alle keuzemomenten heen loodst. Het studieprogramma is daarmee geschikt voor uiteenlopende studenten die wel eenzelfde doel voor ogen hebben: hun talenten ontwikkelen op het gebied van communicatie en media.

Welke impact ga jij maken? Stippel het zelf uit met behulp van onze CO+CB studieroutekaart!(opent in nieuw venster) 

Jaar 1

Propedeuse, Niveau 1

In het eerste jaar maak je kennis met de basis van het communicatie vakgebied en de wijze waarop media ingezet kan worden om een verhaal te vertellen. Je volgt 4 (verplichte) stones, van elk 15 ects (studiepunten). Dit zijn dezelfde stones als jaar 1 van Creative Business. 

In iedere stone staat een beroepsvraagstuk centraal. Door te werken naar de oplossing van dat vraagstuk verwerf je kennis over de werking van media en communicatie. Daarbij werk je met echte opdrachtgevers. De centrale thema’s in de propedeuse zijn: het neerzetten van een merk, de rol van media in het vertellen van verhalen, de rol van media en communicatie in maatschappelijke vraagstukken en de toekomst van media en communicatie. Benieuwd naar wat de stones in het eerste jaar precies inhouden? Check de studieroutekaart(opent in nieuw venster).

In het eerste studiejaar moet je bij de HvA 60 studiepunten halen. Haal je minder dan 45 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Lees hierover meer op de pagina Studielast.

Jaar 2

Niveau 2

In de loop van het eerste jaar ga je een eigen leerroute kiezen, vanaf Niveau 2 volg je de door jou gekozen stones. Ga je helemaal voor Communicatie? Dan kies je voor stones die horen bij niveau 2 van de impactgebieden van Communicatie. Als Creative Business meer bij je past kan je kiezen voor stones die horen bij de impactgebieden van Creative Business. Je kunt ook stones kiezen uit de gedeelde impactgebieden. Deze keuzes maak je samen met je studiecoach, zodat je de leerroute kiest die het beste bij jou past. Je vindt alle stones op niveau 2 in de studieroutekaart van CO+CB(opent in nieuw venster).

Op niveau 2 loop je een stage van 10 weken als je minimaal 60ects hebt behaald. Daarnaast toetsen we jouw ontwikkeling in de vorm van een tussenassessment als afsluiting van niveau 2. Daar worden alle eindkwalificaties op tussenniveau in samenhang getoetst aan de hand van bewijsstukken.

Jaar 3 en 4

Niveau 3

Voor niveau 3 kies je weer zelf de stones die jij wil volgens en die goed aansluiten bij jouw persoonlijke studieroute, ook nu weer in goed overleg met je studiecoach. Nu wordt je definitieve leerroute goed zichtbaar. Heb je je echt gericht op Communicatie of Creative Business, of heb je voor een brede route gekozen? Op niveau 3 kun je ook kiezen voor stones in de vorm van een challenge van 30 studiepunten. Dit is een specifieke onderwijsvorm waarbij we werken aan een complex vraagstuk dat vanuit verschillende disciplines benaderd wordt. Alle stones en challenges van niveau 3 vind je terug in de studieroutekaart van CO+CB(opent in nieuw venster).

Titel en diploma

Na het afronden van Communicatie ontvang je het diploma Communicatie en mag je de titel Bachelor of Arts voeren.

Internationaal

Je kunt ervoor kiezen de minor of een stage in het buitenland te doen. We hebben een internationaal netwerk dat je kan helpen om in het buitenland een minor te volgen. Onze studenten gaan bijvoorbeeld naar Zweden, Spanje, Australië, Verenigde Staten, België of Denemarken. Bekijk hier de buitenlandse universiteiten waar CO-CB mee samenwerkt. Een aantal stones geven we in de Engelse taal. Stages vinden de studenten in bijvoorbeeld Thailand, de Nederlandse Antillen en diverse Europese landen.

Kijk hier voor het complete minorenaanbod
Wanneer loop ik stage?
Vraag hier de beknopte opleidingsflyer aan (PDF)
(opent in nieuw venster)
Hoeveel tijd kost de opleiding Communicatie per week?