Hogeschool van Amsterdam

Maritiem Officier

Bachelor, voltijd

Maritiem Officier is een opleiding voor studenten met zeebenen. Tijdens deze vierjarige bachelor leer je om zelfstandig aan boord van zeeschepen te functioneren en om een schip in bedrijf te houden en te exploiteren . Ben jij avontuurlijk, vindingrijk en heb je geen negen-tot-vijf-mentaliteit? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou!

Kies maritiem officier bij de hva en:

  • studeer naast het makkelijk bereikbare Amstelstation.
  • studeer samen met studenten van andere technische hbo-opleidingen en deel faciliteiten.
  • studeer in Amsterdam. Aanloophaven voor cruiseschepen en locatie van grote scheepswerven.
  • kies voor een opleiding die nauw samenwerkt met:
    • rederijen zoals Holland America Line, Spliethoff, Wagenborg en Anthony Veder.
    • andere opleidingen op het gebied van zeevaart, maritieme techniek en logistiek.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

Tijdens deze opleiding leer je de maritieme vaardigheden waarmee je een container- of cruiseschip veilig en snel op de plaats van bestemming brengt. De eerste 2,5 jaar richt je je zowel op de nautische (navigatie en zeemanschap) als de technische (scheepswerktuigkunde en elektrotechniek) aspecten van het vak. Daarna doe je een stage en kies je je afstudeerrichting: Stuurman (vooral nautisch) of Scheepswerktuigkundige (vooral technisch). Tijdens je opleiding heb je bovendien 360 verplichte vaardagen.

Lees meer

Wat word je met de opleiding?

Er is momenteel veel vraag naar maritiem officieren aan boord van schepen in Nederland en in het buitenland. Ook buiten de maritieme wereld zijn er mogelijkheden, bijvoorbeeld als hoofd technische dienst in een energiecentrale.

Lees meer

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma, een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig bevonden diploma. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen voor havo en vwo. Bekijk hier welke extra vakken nodig zijn. Naast deze toelatingseisen moet je ook een medische keuring (gezondheid, ogen en oren) ondergaan om te worden toegelaten tot de opleiding.

Lees meer

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 3 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Techniek