Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studiekosten

Voor het volgen van deze opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Daarnaast heb je kosten voor boeken, een laptop, excursies en studiematerialen.

Collegegeld

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het wettelijk collegegeldtarief voor studiejaar 2024-2025 bedraagt € 2.530. Dit bedrag kan verschillen afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Check daarom de collegegeldmeter(opent in nieuw venster)

Start je met een lerarenopleiding aan het hbo of de universiteit? Dan betaal je in studiejaar 2024-2025 de helft van het collegegeld. Vanaf 2025-2026 stopt deze regeling. Alle voorwaarden vind je op de website van de Rijksoverheid(opent in nieuw venster).

Overige kosten 

Naast het collegegeld moet je rekening houden met studiekosten voor boeken, readers en vakbenodigdheden. Voor deze opleiding is dat ongeveer €300,- in het eerste studiejaar. 

Wat kost studeren?

Houd naast collegegeld en studiematerialen rekening met kosten voor bijvoorbeeld levensonderhoud en verzekeringen. Wil je weten met welke kosten je allemaal rekening moet houden? Lees het Nibud Studentonderzoek(opent in nieuw venster).