Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een opleiding met toekomst

Na je opleiding kun je als maritiem officier aan de slag. Niet alleen als stuurman, maar ook als werktuigkundige. Behoorlijk veelzijdig dus. Kies je voor een baan op zee of aan wal? Doorstuderen kan natuurlijk ook.

Jouw toekomstige loopbaan

Maritiem officieren zijn gewild op de arbeidsmarkt. Niet alleen op zee, om de schepen te varen, onderhouden en exploiteren. Ook aan wal. Bijvoorbeeld op een scheepswerf, of in een logistieke functie in de haven. Ook buiten de maritieme wereld zijn er volop mogelijkheden. Bijvoorbeeld als hoofd van een technische dienst bij een energiecentrale. Kortom, als maritiem officier beschik je over brede kennis en een avontuurlijke instelling. En dat maakt jou zo geschikt voor diverse functies.

Lees meer over carrièremogelijkheden

Doorstuderen na je opleiding?

Je bachelordiploma Maritiem Officier biedt een goede basis om verder te studeren. Welke master je kunt doen hangt af van de hogeschool of universiteit waar je de master wilt volgen. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma. Opleidingen die goed aansluiten zijn bijvoorbeeld de master Maritieme Techniek aan de TU Delft of de master of Marine Shipping Innovations aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz.