Leraar Aardrijkskunde

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Aardrijkskunde. Bachelor, voltijd

Globalisering, klimaatverandering, ontwikkelingen van een duurzame stad; alles is aardrijkskunde. Ben je geïnteresseerd in zowel sociale als fysische geografie? Wil je een directe impact hebben op jongeren? Dan is opleiding Leraar Aardrijkskunde iets voor jou! Je begeleidt leerlingen en leert hun de wereld anders te bekijken en begrijpen.

Wat houdt de opleiding in?

De voltopleiding Leraar Aardrijkskunde Tweedegraads duurt vier jaar. Vanaf het eerste jaar ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Aardrijkskunde

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar aardrijkskunde kun je lesgeven in het vmbo of in de onderbouw havo/vwo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Aardrijkskunde

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Aardrijkskunde

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Aardrijkskunde
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding