Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie is een vierjarige voltijd bacheloropleiding. Door middel van hoorcolleges, werkcolleges, projecten, minoren en stages, ontwikkel je vaardigheden en doe je kennis op die je kan gebruiken in het bedrijfsleven.

Onder intensieve begeleiding ervaar je direct in de praktijk hoe het is om commerciële successen te boeken. Je gaat (online) markten verkennen, marketingplannen schrijven en de positie van een commercieel econoom in het bedrijfsleven doorgronden. Uiteraard vanuit een actuele invalshoek met projecten uit de praktijk. De modules  bestaan onder meer uit: online marketing en communicatie, sales en accountmanagement, (online) marktonderzoek, (digital) business modellen al dan niet in een internationale context. 

Afstudeerrichtingen

In het tweede studiejaar kies je één van de aftudeerrichtingen: Marketing & SalesOndernemerschap, Digital Marketing of Sportmarketing. Je hebt in het derde jaar de mogelijkheid om je opleiding zelf in te kleuren met een minor (keuzeprogramma) en een stage in Nederland of het buitenland. Je rondt je studie in jaar vier af met een afstudeerstage en -scriptie.

In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Sporten

Sport tijdens de studie is een belangrijk onderdeel van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Sport is dan ook een verplicht onderdeel in het eerste studiejaar. Door sport kun je uitdagingen in de studie beter aan en behaal je betere studieresultaten. Ook leer je jezelf en je klasgenoten op een andere manier kennen.

Het sportaanbod tijdens de studie is zeer divers. Zo kun je roeien, tennissen, klimmen, golfen, fitnessen, schaatsen, snorkelen, schermen en mountainbiken. Ook buiten het studieprogramma en de sportlessen om worden sportactiviteiten georganiseerd, zoals de Dam tot Damloop, sloeproeien en een wintersportreis.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Heb jij hulp nodig bij je studiekeuze? Bekijk dan deze video. Studenten en alumni vertellen over hun studie: Commerciële Economie, HRM, Bedrijfskunde, Finance & Control en International Studies.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 22 april 2020
Roby Zwiers - Alumna CE

De creativiteit, het brede aspect van de studie en het vak marketing waren voor mij doorslaggevend. Toen wist ik het zeker: Commerciële Economie is mijn vervolgstap.

Lees verder