Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Jaar 2, 3 en 4

In het tweede jaar start de hoofdfase van de opleiding. Je hebt de mogelijkheid de gevarieerde brede voltijdopleiding CE te blijven volgen. De laatste twee jaar geef je een persoonlijke invulling aan je studie. Je kiest je minor, loopt stage en maakt je afstudeeropdracht.

Jaar 2: Verdiepen

In het tweede jaar staat verdieping centraal. Je stelt dit studiejaar zelf samen door te kiezen uit de meerdere aangeboden Challenges die inzoomen op de commerciële (internationale) business omgeving, de sportsector, de tech-sector of de maatschappelijke sector. Of je kiest ervoor om je te specialiseren in sales of ondernemerschap. Zo bepaal je zelf de route die je doorloopt in de studie.

Jaar 3: Stage en minor

De stage in het derde jaar kun je lopen bij een organisatie in Nederland, maar een bedrijf in het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden. Je werkt bijvoorbeeld aan een klanttevredenheidsonderzoek of een concurrentieanalyse. Of misschien zet je wel een e-marketingplan op. Ook oriënteer je je op een afstudeeronderwerp, waar je in het vierde jaar mee gaat beginnen.

Verdiepen of verbreden met een minor

In het derde jaar volg je gedurende een semester een minor. Dit is een keuzeprogramma van een half jaar. Kies een minor die aansluit bij je ambities en verbreed of verdiep je kennis. Binnen óf buiten je opleiding. Je kunt een minor van 30 ECTS (studiepunten) volgen of twee minoren van ieder 15 ECTS. Voorbeelden van minoren zijn International Marketing, Online Marketing of Experience- en Eventmanagement. Bij bepaalde minoren kunnen instapvoorwaarden zijn.

Jaar 4: Afstudeeropdracht: kroon op je werk

In jaar 4 bereid je je voor op het afstuderen. De tweede helft van het vierde jaar staat in het teken van de afstudeeropdracht. Je kunt adviesgericht afstuderen, onderzoeksgericht afstuderen, afstuderen met een onderneming óf op het realiseren van een project voor een opdrachtgever. Je afstudeeropdracht is de kroon op je studie: hiermee ga je straks solliciteren naar je eerste baan.

Lees meer over de vakken per studiejaar in de studiegids(opent in nieuw venster).

Stage
Haal meer uit je opleiding
Maak kennis met Studievereniging MarCo!
(opent in nieuw venster)