Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Commerciële Economie

De opleiding Commerciële Economie is een vierjarige voltijd bacheloropleiding. Door middel van hoorcolleges, werkcolleges, projecten, minoren en stages, ontwikkel je vaardigheden en doe je kennis op die je kan gebruiken in het bedrijfsleven.

Onder intensieve begeleiding ervaar je direct in de praktijk hoe het is om commerciële successen te boeken. Je gaat (online) markten verkennen, marketingplannen schrijven en de positie van een commercieel econoom in het bedrijfsleven doorgronden. Uiteraard vanuit een actuele invalshoek met projecten uit de praktijk. De modules  bestaan onder meer uit: online marketing en communicatie, sales en accountmanagement, (online) marktonderzoek, (digital) business modellen al dan niet in een internationale context. 

Afstudeerrichtingen

In het tweede studiejaar kies je één van de aftudeerrichtingen: Marketing & SalesOndernemerschap, Digital Marketing of Sportmarketing. Je hebt in het derde jaar de mogelijkheid om je opleiding zelf in te kleuren met een minor (keuzeprogramma) en een stage in Nederland of het buitenland. Je rondt je studie in jaar vier af met een afstudeerstage en -scriptie.

In de studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Sport tijdens de studie is een belangrijk onderdeel van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Sport is dan ook een verplicht onderdeel in het eerste studiejaar. Door sport kun je uitdagingen in de studie beter aan en behaal je betere studieresultaten. Ook leer je jezelf en je klasgenoten op een andere manier kennen.

Het sportaanbod tijdens de studie is zeer divers. Zo kun je roeien, tennissen, klimmen, golfen, fitnessen, schaatsen, snorkelen, schermen en mountainbiken. Ook buiten het studieprogramma en de sportlessen om worden sportactiviteiten georganiseerd, zoals de Dam tot Damloop, sloeproeien en een wintersportreis.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 3 oktober 2019