Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Bedrijfskunde Deeltijd

De vierjarige deeltijdopleiding Bedrijfskunde bestaat uit acht semesters van een half jaar. Gedurende de opleiding zijn er twee belangrijke uitgangspunten: het ontwikkelen van competenties en de beroepspraktijk.

Studieopbouw

De opleiding is opgebouwd uit thema's met de duur van een half jaar (semesters) of van 10 weken (blokken). De twee belangrijkste uitgangspunten bij deze deeltijdopleiding zijn het ontwikkelen van competenties en de beroepspraktijk. Alles wat je leert tijdens de opleiding kun je direct toepassen op je werkplek.

Sneller door de studie? 

Er zijn mogelijkheden om je studie te versnellen. Misschien kun je je (ruime) relevante werkervaring op hbo-niveau verzilveren of kom je mogelijk in aanmerking voor een vrijstelling.

De beroepspraktijk centraal: vandaag leren, morgen doen

De deeltijdopleiding Bedrijfskunde is een beroepsgerichte opleiding. Elk semester richt zich op een kerntaak uit de beroepspraktijk. Tijdens de colleges leer je een strategisch plan of implementatieplan te schrijven, een veranderplan op te stellen of een coachtraject te ontwerpen. Je krijgt les van vakkundige docenten uit het bedrijfsleven. De kennis die je opdoet, kun je direct toepassen op je werkplek. Je werkgroep (klas) bestaat gemiddeld uit 20 studenten. 

Competentiegericht onderwijs

Wil je succesvol zijn in een hbo-functie, dan heb je ook professionele vaardigheden nodig. Denk aan resultaatgerichtheid, innovatievermogen, samenwerken of ondernemend gedrag. Gedurende je opleiding ontwikkel je elf skills. Dat gebeurt niet alleen tijdens colleges, workshops en projecten. Maar ook op je werkplek en privé ben je hiermee bezig.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 30 juni 2020
Sebastian van Huis - Deeltijdstudent BK

"Een deeltijdopleiding draagt ertoe bij dat je als individu relevant blijft op de arbeidsmarkt: life time employability"

Lees verder