Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

De Onderwijsreis: als team op weg naar de toekomst

19 aug 2019 15:59 | Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Eind juni 2019 presenteerden studenten van de master Professioneel Meesterschap van de HvA hun gezamenlijke eindproduct in de vorm van een spel rond de toekomst van het onderwijs.

De Onderwijsreis is een inspirerende, interactieve werkvorm die zorgt voor een waardevol proces van ‘out of the box’ denken over het onderwijs en de eigen rol hierin. In dit spel kunnen leraren een reis maken naar mogelijke toekomstscenario’s van het onderwijs. Op deze manier kom je als leraar in je kracht te staan door samen na te denken over onderwijs, de toekomst van onderwijs en over je eigen professionalisering.

Dat de opzet van het spel werkt bleek op 28 oktober toen zo’n 100 mensen uit verschillende hoeken van het onderwijs gezamenlijk ‘ op reis’ gingen en binnen 15 minuten intensief en geanimeerd met elkaar in gesprek waren.

De Onderwijsreis is ontwikkeld door 16 leraren uit po, vo, mbo en hbo als onderdeel van de afsluitende gezamenlijke opdracht van de master Professioneel Meesterschap. Op deze wijze stellen zij hun ontwikkelde kennis beschikbaar voor collega’s binnen het onderwijs.

Zie www.onderwijsreis.com.