HvA start in september 2021 met Technische Natuurkunde

13 nov 2020 15:24 | Faculteit Techniek

De Hogeschool van Amsterdam heeft deze week groen licht gekregen voor de start van een nieuwe bacheloropleiding: Technische Natuurkunde. Het panel van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) heeft de opleiding positief beoordeeld en is daarmee van mening dat de bacheloropleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen. De opleiding is nog in afwachting van het formele accreditatie- besluit, waarna de opleiding in september 2021 start.

Kwantum- en nanotechnologie en energietransitie

De HvA wil met de hbo-bacheloropleiding Technische Natuurkunde meewerken aan de ontwikkelingen op het gebied van kwantum- en nanotechnologie en energietransitie in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Ook draagt de HvA hiermee bij aan het voldoen aan de grote vraag naar hoogopgeleide technici op de arbeidsmarkt. Uitdagingen voor technische natuurkundigen doen zich in verschillende werkgebieden voor; denk aan sensortechnologie, fotonica, kwantum- en nanotechnologie, duurzame energie en medische technologie. Met de nieuwe opleiding verbreedt en versterkt de Faculteit Techniek het aanbod in het Domein Applied Science.

De opleiding Technische Natuurkunde van de HvA profileert zich met kwantum- en nanotechnologie en energietransitie. Volgens Marten Teitsma, lector Applied Quantum Computing, “doet de HvA met de focus op kwantumtechnologie mee aan de wereldwijde zoektocht naar toepassing van deze meest fundamentele techniek.”

Samenwerking

Bij de ontwikkeling van deze opleiding maakt de HvA gebruik van de eigen kennis en ervaring op het gebied van technische en applied science opleidingen. Daarnaast gaan we samenwerken met externe partijen zoals de universiteiten, onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven in de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

Start september 2021

Het voornemen is om de nieuwe voltijd bacheloropleiding vanaf september 2021 bij faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam aan te bieden.