Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Lectoraat Crossmedia op het Museumcongres 2014

3 jul 2014 09:00 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Lector Crossmedia Harry van Vliet zal op het Museumcongres in november 2014 tijdens de werkgroepronde een workshop verzorgen. De titel van de workshop is ''Wonderkamers en Kijkdozen''.

Hoe kan een museum sturen op een bepaalde beleving? Welke rol hebben crossmedia uitingen hierin? Wat zijn de belangrijkste aspecten van een museumbeleving bij bezoekers? Dergelijke vragen komen in de workshop Wonderkamers en Kijkdozen op een speelse en interactieve wijze aan bod. Harry van Vliet spreker in 2011 over de ‘gamification’, in musea, zal de werkgroep samen met Bernadette Schrandt (onderzoeker lectoraat Crossmedia) verzorgen op het Museumcongres 2014.

Directe aanleiding voor de workshop is de analyse van de 93 ingediende voorstellen bij de SNS-regeling ‘Digitale Innovatie en Musea’ in 2012 waaruit bleek dat veel musea veelal werken vanuit aannames over publieksbeleving bij de inrichting van een tentoonstelling die niet onderbouwd (kunnen) worden. Vanuit het lectoraat Crossmedia van de HvA is een onderzoek opgestart naar hoe musea proberen te sturen op de beleving van hun bezoekers en hoe het publiek de feitelijke tentoonstelling beleeft. Dit onderzoek wordt uitgevoerd binnen het project ‘Designing Experience Scapes (DES)’.