Hogeschool van Amsterdam

Bestuursvoorzitter Huib de Jong kondigt afscheid aan

23 jan 2020 13:00 | Afdeling Communicatie

Huib de Jong, voorzitter van het College van Bestuur van de HvA, heeft aangekondigd op 1 juli van dit jaar afscheid te nemen van de hogeschool. Hij gaat met pensioen. De Raad van Toezicht start een procedure voor de opvolging.

Huib De Jong werd op 1 maart 2013 benoemd tot rector van de HvA, als lid van het gezamenlijk CvB van UvA en HvA. Sinds de bestuurlijke splitsing tussen HvA en UvA in 2017 is hij voorzitter van het College van Bestuur van de HvA. Op 1 oktober 2017 trad Hanneke Reuling toe tot het bestuur, als portefeuillehouder bedrijfsvoering. Rector Geleyn Meijer complementeerde het nieuwe CvB op 1 juli 2018.

HvA ligt goed op koers

Na ruim zeven jaar leiding gegeven te hebben aan de HvA, vindt Huib de Jong het komende zomer tijd om het stokje over te dragen. ‘De HvA ligt goed op koers. We hebben de kwaliteit goed op orde en nog voor de zomer formuleren we de ambities van onze prachtige hogeschool voor de komende jaren. Na de zomer gaat de HvA de volgende fase in. Daarmee is voor mij een natuurlijk moment gekomen om mijn functie neer te leggen, in het volste vertrouwen dat de toekomst van onze instelling in goede handen is bij mijn collega’s en mijn opvolger of -ster.’

Maar zover is het nu nog niet, benadrukt de voorzitter. ‘In de komende maanden is er nog belangrijk werk te doen. We gaan de ambities van de HvA voor de komende jaren formuleren en bespreken ook met elkaar welke stappen we willen zetten. Dat leggen we vast in het nieuwe Instellingsplan. Ik geef tot 1 juli met ziel en zaligheid leiding aan dat belangrijke proces. De HvA gaat mij zeer aan het hart. Ik treed met een goed gemoed terug als er goede en heldere lijnen voor de toekomst liggen.’

Huib de Jong heeft de Raad van Toezicht (RvT) geïnformeerd over zijn voornemen om op 1 juli zijn werkzaamheden voor de HvA te beëindigen. De RvT start de voorbereiding van een procedure die zal leiden tot het benoemen van een opvolger.