26-01-2012: Jet Bussemaker en Jesse Bos bij opening BOOT Nieuw-West

15 dec 2011 14:05 | Afdeling Communicatie
Donderdag 26 januari opent de Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling (BOOT) haar vierde vestiging in Amsterdam. De nieuwe BOOT komt in het Tuinstadhuis aan Plein '40-'45. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Jesse Bos, portefeuillehouder welzijn, zorg en jeugd van stadsdeel Nieuw-West en Jet Bussemaker, lid van het College van Bestuur en rector van de Hogeschool van Amsterdam, verrichten de openingshandeling.

Hogeschool van Amsterdam en stadsdeel Nieuw-West

BOOT Nieuw-West is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam en stadsdeel Nieuw-West. Het is een buurtwinkel waar studenten van de hogeschool onder begeleiding van docenten en andere professionals diensten verlenen aan bewoners en organisaties uit de wijk. Zo verzorgen ze onder andere een juridisch adviesspreekuur, een Atelier Stedelijke Vernieuwing en geven ze schoolwerkondersteuning aan basisschoolleerlingen. Ook voeren ze specifieke projecten uit om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.

De BOOT heeft in oktober haar pilotstart gehad. De studenten zijn aan het werk gegaan en de eerste adviezen zijn gegeven. Met de opening op 26 januari geven we het officiële startsein. De koers is duidelijk: een bijdrage leveren aan een vitaal Nieuw-West en studenten ruimte bieden om praktijkkennis op te doen.

Waar en Wanneer?

Donderdag 26 januari 16:30 - 18:30 2e verdieping Tuinstadhuis Plein '40-'45