Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research on Business and Economics

HvA-student omgekomen bij vliegramp Oekraïne

Bij de vliegramp met de Boeing 777 van Malaysia Airlines zijn 298 mensen omgekomen, onder wie 193 Nederlanders.

21 jul 2014 09:00

Met grote verslagenheid hebben we vernomen dat afgelopen donderdag IBMS-student Quinn Schansman (1995) aan boord was van het verongelukte vliegtuig van Malaysia Airlines, vlucht MH17. Onze gedachten zijn bij zijn familie, zijn vriendin en vrienden.

We hebben Quinn leren kennen als een vriendelijke, relaxte en zelfverzekerde jongen die met medestudenten goed overweg kon. Hij wist wat hij wilde. Hij had de ambitie om zijn propedeuse in één jaar te halen en dat is hem ook gelukt, met goede resultaten. Quinn wilde daarna graag door naar de universiteit en uiteindelijk weer terug naar Amerika.

De 18-jarige Quinn Schansman was onderweg naar Bali voor vakantie met zijn familie. Quinn had een dubbele nationaliteit: hij werd geboren in New York, maar zijn vader is Nederlander. Afgelopen weekend heeft de HvA intensief contact gehad met docenten en medestudenten. Ook heeft de HvA contact met Quinns moeder en zijn vriendin. Er is een online condoleance register waarop een condoleance achtergelaten kan worden.