Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Centre of Expertise Applied AI verwelkomt nieuwe collega's

15 jan 2024 10:00 | Applied Artificial Intelligence

Het Centre of Expertise Applied AI van de Hogeschool van Amsterdam breidt uit, zowel in activiteiten als nieuwe gezichten. Het team wordt groter en onze nieuwe collega's stellen zich graag aan je voor!

Lisanne Henzen - Onderzoeksmedewerker

Op 1 november 2023 ben ik begonnen als onderzoeksmedewerker bij het Centre of Expertise Applied AI. Hier houd ik mij vooral bezig met het project AI4Students, waarin wij onderzoeken hoe de studenten van de HvA, 'AI-ready' hun werkveld kunnen betreden. In 2022 ben ik afgestudeerd aan de bacheloropleiding Toegepaste Wiskunde van de HvA, waarna ik verder ging met de gloednieuwe master Applied Artificial Intelligence . Hierin ben ik vorige zomer (2023) afgestudeerd en na een geweldig schooljaar van de master was ik nog niet helemaal klaar om de hogeschool gedag te zeggen. Ik ben dus heel blij dat ik bij de HvA mag blijven werken en ik heb ontzettend veel zin om hier aan de slag te gaan.

Het lijkt mij altijd leuk om meer collega's binnen de HvA te leren kennen, dus schroom vooral niet om een berichtje te sturen! Je kunt mij bereiken via l.henzen@hva.nl

Susanna Ströer - Communicatiemedewerker

Ik ben de nieuwe communicatiemedewerker van het Centre of Expertise Applied AI, gestart op 1 januari 2024. Ik ben alumna van de Hogeschool van Amsterdam en volgde daar de opleiding Communication and Multimedia Design. Sinds mijn afstuderen heb ik wat werkervaring opgedaan als copywriter/journalist. Bij het Centre of Expertise Applied AI zal ik mij hoofdzakelijk bezig gaan houden met het versterken van de in- en externe communicatie, en werk ik mee aan verschillende projecten. Mijn nieuwe functie sluit goed aan bij mijn interesse voor Artificial Intelligence en ethiek. Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe uitdaging met beide handen aan te pakken!

Je kunt me bereiken via s.stroer@hva.nl

Samantha Maria Koster - Projectondersteuner

Mijn naam is Samantha Maria (MA Geschiedenis) en sinds september 2023 vervul ik met plezier de functie van projectondersteuner bij het CoE Applied AI. Ik heb een divers takenpakket, waaronder een coördinerende rol voor één van onze grotere projecten: het programma Responsible Applied Artificial InTelligence (RAAIT).

Hoewel mijn taken niet zozeer inhoudelijk zijn maar vooral organiserend, voel ik me vanuit mijn specialisme in moderne geschiedenis en specifiek Diversiteit en Inclusie inhoudelijk sterk verbonden met de kern van onze activiteiten. Technologische ontwikkelingen staan niet op zichzelf (context) en de verantwoorde toepassing van AI gaat uiteindelijk óók over kansen en risico’s, bijvoorbeeld in- en uitsluitingsmechanismen (duiden). Mijn vorige werkzaamheden in het maatschappelijk domein en de cyberinlichtingenwereld maken eveneens dat hier een sterke match zit.

Daarnaast is waarde creëren door verbinding een grote persoonlijke drijfveer. Ik kijk ernaar uit samen met mijn collega’s verder te bouwen aan onze rol als spin-in-het-web: het CoE Applied AI als betekenisvolle verbinder op het gebied van toegepaste AI.

Je kunt me bereiken via s.m.koster2@hva.nl