Hogeschool van Amsterdam

Archiefschool

Post-hbo Archivistiek

Werk je in de informatie- of archiefsector? Wil je graag nieuwe ontwikkelingen volgen? Jouw loopbaan een goede ondergrond geven? Of denk je aan een baan als adviseur digitale archiefinformatie? Wellicht is de post-hbo Archivistiek van de Hogeschool van Amsterdam dan iets voor jou.

Duur 10 maanden (eerste jaar)
Doelgroep Archief- en informatieprofessionals
Startdatum 30 augustus 2019
Sectoren Archiefschool, Hbo-er, ICT, Digitale Media en Creatieve Industrie, HBO-ICT
Prijs €6.500 / €3.200
Lesdag Vrijdag
Leslocatie Theo Thijssenhuis, Amstelcampus
Certificaat Diploma Archivistiek B (na tweejarig traject)

 

De post-hbo Archivistiek gaat in september 2019 van start. 

Je koppelt theoretische onderdelen over archief, informatie en data aan praktijkgerichte opdrachten.  Archief- en Informatieprofessionals zorgen ervoor dat informatie op orde is bij organisatie, overheden en archiefdiensten. Zij waarborgen duurzame beheer en toegankelijkheid van (digitale) informatie. Na afronding van de post-hbo vergroot je loopbaanmogelijkheden in de archief- en informatiesector. 

Programma

Het lesprogramma bevat vier semesters en is opgebouwd uit Archivistiek, Informatiemanagement en Business IT Management. De post-hbo sluit aan op jouw beroepspraktijk en specifieke leervragen. 

Het volledige programma zal in totaal rond de 100 studiepunten gaan tellen, waarvan 48 studiepunten in het eerste studiejaar. Een studiepunt komt overeen met een tijdsinvestering van 28 uur. De lesdagen zijn op vrijdag.

Jaar 1

Je maakt kennis met het organiseren van informatie, databases en data analyse. Je leert de essentiële kenmerken van archief, informatie en data kennen. Je gaat in op het duurzaam beheren, behouden en toegankelijk houden van archiefinformatie. Je krijgt een stevige archiefrechtelijke basis.    

Jaar 2

Je verdiept jouw kennis en werkt aan twee beroepsproducten die bijdragen aan de primaire archieffuncties beheer, behoud en gebruiken van archief en informatie. Je verbindt kennis aan de praktijk, je richt je op actuele archivistische thema’s, zoals privacybescherming, toegankelijkheid of e-depot.

Diploma Archivistiek  

Na succesvolle afronding van het tweejarige traject verwerf je het diploma Archivistiek B. Je bent in staat om archiefbeheer en toegankelijkheid van informatie professioneel vorm te geven. 

  • Je hebt kennis en inzicht op het gebied van archief, informatie en data.
  • Je hebt kennis en vaardigheden om een strategie voor informatievoorziening te bepalen.
  • Je kunt archivistische kennis toepassen in de praktijk.
  • Je daagt jezelf uit en geeft jouw carrière een impuls.
  • Je bent in staat archivistische beroepsproducten te maken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de post-hbo Archivistiek of uw wensen over archiefonderwijs bespreken, neem dan gerust contact op met Marieke de Haan, coördinator Archiefschool | Hogeschool van Amsterdam | HBO-ICT | m.de.haan@hva.nl | 0621158210.

Werkt u in de informatie- of archiefsector? Wilt u graag nieuwe ontwikkelingen volgen? Uw loopbaan een goed fundament geven? Of denkt u over een (nieuwe) baan als adviseur digitale archivering, dataspecialist of medewerker pubieksdiensten? Wellicht is de post-hbo Archivistiek van de Hogeschool van Amsterdam dan iets voor u. De post-hbo draagt bij aan uw beroepsontwikkeling.

U koppelt theoretische onderdelen over archief, informatie en data aan praktijkgerichte opdrachten.  Archief- en Informatieprofessionals zorgen ervoor dat informatie op orde is en blijft bij overheden, organisaties en archiefdiensten. Zij waarborgen duurzame beheer en toegankelijkheid van (digitale) informatie. Na afronding van de post-hbo vergroot u uw loopbaanmogelijkheden in de archief- en informatiesector.

FDMCI
Gepubliceerd door  Archiefschool 25 april 2019