Hogeschool van Amsterdam

Archiefschool

Specialisatie archivaris

In Nederland wordt op verschillende niveaus archiefonderwijs aangeboden. Het archiefonderwijs is geconcentreerd in Amsterdam. Er is een wo-master, een specialisatie aan twee hbo-opleidingen en een opleiding op mbo-niveau.

Archival and information studies

De Universiteit van Amsterdam biedt aan de duale master Archival and Information Studies (en de specialisatie Archivistiek A). Studenten die in het bezit zijn van afgeronde hbo-bachelor, hebben via een schakelprogramma toegang tot de selectieprocedure van de duale master.

Archivistiek B

De Hogeschool van Amsterdam biedt binnen de bacheloropleiding Media, Informatie en Communicatie (vanaf 2018 Creative Business) de mogelijkheid het Archivistiek B diploma te behalen.

Hoe? U volgt de minor Archieven en u richt een deel van uw opleiding specifiek op archivistiek. Het diploma Archivistiek B geeft een verrijking op MIC en een verdieping op het gebruiken, hergebruiken en beheren van informatie. 

Opleiding Archiefassistent 

De Hogeschool van Amsterdam biedt de opleiding Archiefassistent aan op mbo-niveau. Het is een gemodulariseerde en praktijkgerichte opleiding voor medewerkers van archiefinstellingen en historische documentatiecentra.  

Voor meer informatie over het diploma Archivistiek B: 
Marieke de Haan, coördinator HvA Archiefschool, m.de.haan@hva.nl

Gepubliceerd door  Archiefschool 29 juni 2018