Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Praktische zaken

Om aan de post-hbo Archivistiek te beginnen dien je te voldoen aan bepaalde toelatingseisen. Lees verder om te kijken welke dit zijn.

Toelatingseisen

Voor de post-hbo Archivistiek dien je te voldoen aan onderstaande toelatingseisen:

  • Je bent in het bezit van een diploma hoger onderwijs of wetenschappelijk onderwijs.
  • Je bent in staat om praktijkopdrachten uit te voeren.
  • Niet in het bezit van een diploma hoger onderwijs of wetenschappelijk onderwijs? Stuur dan een e-mail archiefschool@hva.nl voor meer informatie.

Een opleiding gaan volgen is een belangrijke stap in jouw ontwikkeling als informatieprofessional. Neem gerust contact op voor meer informatie en om na te gaan of de opleiding aansluit bij jouw wensen of beroepsontwikkeling.

Studiekosten

De kosten van de post-hbo Archivistiek zijn gerelateerd aan het instellingscollegegeld van de Hogeschool van Amsterdam. De kosten bedragen voor het eerste studiejaar 2024-2025 € 6.250. (De kosten voor het tweede studiejaar zijn nog niet bekend.)

Lesdata

De colleges vinden plaats op vrijdag tussen 9:20 uur tot uiterlijk 17:10 uur. Incidenteel vinden digiale consultancy- of adviesmomenten plaats op een andere werkdag. De Hogeschool van Amsterdam houdt rekening met de officiële schoolvakanties Noord van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Inschrijven

De inschrijving voor de post-hbo Archivistiek sluit op 1 juni 2024. Bij de inschrijving is het praktisch een aantal gegevens vooraf op te zoeken: 

  • een kopie van jouw paspoort of id-kaart moet uploaden.
  • financiële gegevens van de werkgever (vaak is een inkoopnummer of referentienummer vereist).
Schrijf je nu in
(opent in nieuw venster)