Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Media en Communicatie

Houd jij van verhalen vertellen waarmee je een boodschap overbrengt? Verhalen in woord of beeld, online of offline? Het media- en communicatielandschap biedt veel mogelijkheden. Onze opleidingen gaan over het maken van krachtige verhalen met impact.

Wat ga je doen in Media en Communicatie

In de Media en Communicatie draait het om verhalen. Op wat voor manier dan ook; in woorden, beelden of in video. Op podcasts, televisie, websites, apps, blogs, nieuwsbrieven, social media, of op welk podium dan ook. Bekijk onderaan deze pagina de opleidingen in het interessegebied Media en Communicatie.

Communicatie of Creative Business

Communicatie is niet alleen verhalen vertellen, maar ook luisteren en begrijpen. Het gaat over verbinding maken met anderen. Kijk maar eens wat bedrijven doen op televisiecommercials, op hun websites en apps en op social media. Wat vind je ervan? Zou jij het anders doen? Neem eens een kijkje bij de opleidingen Creative Business of Communicatie. Misschien ben jij later onderdeel van een team dat mooie verhalen maakt. 

Communicatie in beeld

Ben je visueel ingesteld? Als grafisch ontwerper geef je een klein stukje van de wereld vorm. Hoe vertel je het verhaal en hoe verbeeld je wat een organisatie wilt uitstralen. Bij de opleiding Communication and Multimedia Design leer je digitaal vormgeven, samenwerken en communiceren.

Persoonlijke communicatie

Een gepersonaliseerde boodschap, speciaal op jou gericht, zal je eerder aanspreken dan een boodschap die voor iedereen hetzelfde is. Bij de Ad Smart Media Production leer je gepersonaliseerde content maken met behulp van slimme technologieën. 

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en proef de sfeer van studeren aan de HvA in Amsterdam.

Studeren aan de HvA. Proef de sfeer.
Alle opleidingen

Bekijk alle opleidingen. Je kunt filteren op bijvoorbeeld interessegebied. Vind je een opleiding die je interessant lijkt en heb je vragen? Neem contact op met de opleiding.  Bekijk alle opleidingen.

Open dagen

De open dagen starten weer in het najaar. Op 8 oktober kun je opleidingen vergelijken op het online opleidingenplein. Wil je de sfeer proeven op onze locatie, bezoek dan de open dag op zaterdag 9 november of op zaterdag 14 december. Bekijk meer informatie en meld je alvast aan.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Opleidingen en cursussen Media en Communicatie

 Hieronder vind je het overzicht van de opleidingen en cursussen die de HvA aanbiedt in de richting Media en Communicatie