Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Media en Communicatie

Hou jij van verhalen vertellen en wil je ook luisteren en begrijpen? Vind je verhalen in woord of in beeld interessanter? Om te lezen of te luisteren? Het medialandschap biedt veel mogelijkheden. Onze opleidingen gaan over verhalen maken met impact.

Wat ga je doen in Media en Communicatie

In de Media en Communicatie draait het om verhalen. Op wat voor manier dan ook; in woorden, beelden of in video. Op podcasts, televisie, websites, apps, blogs, nieuwsbrieven, social media, of op welk podium dan ook. Bekijk onderaan deze pagina de opleidingen in het interessegebied Media en Communicatie.

Communicatie en Creative Business

Communicatie is niet alleen verhalen vertellen, maar ook luisteren en begrijpen. Het gaat over verbinding maken met anderen. Kijk maar eens wat bedrijven doen op televisiecommercials, op hun websites en apps en op social media. Wat vind je ervan? Zou jij het anders doen? Neem eens een kijkje bij de opleidingen Creative Business en Communicatie. Misschien ben jij later onderdeel van een team dat mooie verhalen maakt. 

Communicatie in beeld

Ben je visueel ingesteld? Als grafisch ontwerper geef je een klein stukje van de wereld vorm. Hoe vertel je het verhaal en hoe verbeeld je wat een organisatie wilt uitstralen. Bij de opleiding Communication and Multimedia Design leer je digitaal vormgeven, samenwerken en communiceren.

Persoonlijke communicatie

Een gepersonaliseerde boodschap, speciaal op jou gericht, zal je eerder aanspreken dan een boodschap die voor iedereen hetzelfde is. Bij de Ad Smart Media Production leer je gepersonaliseerde content maken met behulp van slimme technologieën. 

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en maak een vliegende start met je studiekeuze.

Maak een vliegende start met je studiekeuze

Open dagen

Proef de sfeer bij de opleiding en in de gebouwen van de HvA, volg opleidingspresentaties en stel al je vragen aan studenten en docenten. Meld je aan voor de open dag.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Hoe kies je een opleiding die bij je past?

Sta jij nog aan het begin van je studiekeuze? Bekijk dan hoe je het beste je keuze kunt gaan vormgeven. Lees meer over de drie fasen: verken jezelf, verken de mogelijkheden en kom in actie. Zo maak je een onderbouwde keuze.