Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Engineering

Bachelor voltijd

Kies je voor de opleiding Engineering bij de HvA? Dan kies je bij de start van je eerste jaar voor één van de vier leerroutes: Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde.

Engineering - Ontwerp jij de toekomst?

Ontwikkel je in de breedte en de diepte

  • Je doet specialistische kennis op in één van de vier leerroutes. Ook maak je kennis met de andere leerroutes van Engineering. Bijvoorbeeld door in je eerste jaar een project Cross Engineering te doen. Je werkt dan samen met studenten uit de andere leerroutes aan innovatieve vraagstukken van en met echte bedrijven. Tijdens zo’n project merk je hoe waardevol ieders specialistische bijdrage is.
  • In het tweede jaar volg je ook een keuzevak, waarbij je kennismaakt met interessante aspecten van een andere leerroute. Zo leer je ook van andere vakgebieden! Die combinatie van kennis in de breedte én de diepte is uniek voor de opleiding Engineering in Amsterdam.
  • Ontdek je in de eerste tien weken dat een andere leerroute misschien beter bij je past, dan kan je nog wisselen. Wil je meer weten over de verschillende leerroutes? Bekijk dan de onderstaande pagina’s:

Elektrotechniek

Smartphones, robots, zelfrijdende auto’s; elektrotechniek is overal. Tijdens de leerroute Elektrotechniek van de opleiding Engineering leer je hoe je elektronische apparaten en systemen ontwerpt, test en realiseert. Je werkt bijvoorbeeld aan een autonoom opererende robot, een sensorsysteem om huizen slimmer te maken of aan een nieuwe ‘pijnmeter’ voor artsen in het ziekenhuis.

Ga naar Engineering: Elektrotechniek

Product Ontwerpen

Producten worden steeds geavanceerder. Denk aan een systeem waarmee je je lampen, tv, verwarming en alarminstallatie op afstand bedient. Of aan een deelfiets die je met een app huurt en betaalt. Handig, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen het product snapt? En dat het betaalbaar en duurzaam wordt geproduceerd? Dat ontdek je met de leerroute Product Ontwerpen van de opleiding Engineering.

Ga naar Engineering: Product Ontwerpen

Technische Bedrijfskunde

Technische Bedrijfskunde laat management en techniek samenkomen. Je leert de impact van technische veranderingen haalbaar en uitvoerbaar te maken. Met die kennis kun jij bedrijfsprocessen en systemen verbeteren of vernieuwen. Kortom, als technisch bedrijfskundige kun jij een onmisbare bijdrage leveren aan internationale bedrijven als Red Bull, LG of KLM

Ga naar Engineering: Technische Bedrijfskunde

Werktuigbouwkunde

Een robotboot die plastic uit de grachten vist. Een installatie die megajachten uit het water tilt. Zomaar 2 voorbeelden uit de wereld van werktuigbouwkunde. Met de leerroute Werktuigbouwkunde van de opleiding Engineering leer je hoe je innovatieve, technische oplossingen ontwerpt die processen en producten efficiënter en duurzamer maken. Van consumentenproduct tot industriële installatie.

Ga naar Engineering: Werktuigbouwkunde

Heb je een vraag over de opleiding?