Iets voor jou?
Smartphones, robots, zelfrijdende auto’s; elektrotechniek is overal. Tijdens de leerroute Elektrotechniek van de opleiding Engineering leer je hoe je elektronische apparaten en systemen ontwerpt, test en realiseert. Je werkt bijvoorbeeld aan een autonoom opererende robot, een sensorsysteem om huizen slimmer te maken of aan een nieuwe ‘pijnmeter’ voor artsen in het ziekenhuis.
Begin jij na de zomer met Engineering? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.
Bekijk het hierDit ga je doen
De opleiding Engineering bestaat uit 4 verschillende leerroutes: Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde & Werktuigbouwkunde. Als je je inschrijft voor de opleiding kies je direct een leerroute, maar je doet tijdens je opleiding ook kennis op van andere leerroutes.
- Jaar 1
Jaar 1 is verdeeld in 4 blokken. Elk blok bestaat uit 2 theorievakken en een project. Voor alle leerroutes geldt dat je in het eerste blok het theorievak Wiskunde krijgt en dat je in het eerste jaar een algemeen Engineering-vak volgt. Daarnaast volg je bij Elektrotechniek theorievakken over elektronica en programmeren. Bij de projecten ontwerp en test je elektronica en werk je aan opdrachten op het gebied van slimme sensorsystemen en robotica
- Jaar 2
Je volgt dit jaar zowel vakken als projecten binnen je eigen leerroute. In de tweede helft van dit studiejaar volg je ook keuzevakken die je vakkennis verdiepen of verbreden. Je hebt ook de mogelijkheid om keuzevakken buiten je leerroute te volgen.
- Jaar 3 en 4
In het derde jaar verken je de wereld buiten je leerroute: je doet een minor. Dit is een samenhangend keuzeprogramma van een half jaar. Daarnaast ga je in het derde jaar op stage om voor het eerst ervaring op te doen. Zowel je minor als je stage kun je bij deze opleiding in eigen land doen, maar ook in het buitenland! In de eerste helft van jaar 4 volg je vakken en in de tweede helft loop je een afstudeerstage. Door de meer specialistische vakken ontwikkel je je steeds verder in een bepaalde richting van elektrotechniek. Tijdens je afstudeerstage ga je zelfstandig met een complex vraagstuk aan de slag bij een bedrijf.
Toelatingseisen
Havo, vwo of mbo 4
Je bent direct toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma met de profielen N&T, N&G en E&M. Voor C&M gelden aanvullende eisen. Daarnaast ben je toelaatbaar met een mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.
Benodigde tijd
40 uur per week
In jaar 1 heb je wekelijks 20 contacturen op de HvA. Verder besteed je circa 20 uur alleen of met medestudenten aan projecten, onderzoeken, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.
Kosten
Collegegeld en extra kosten
Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met kosten voor boeken, readers en vakmaterialen. In het eerste jaar is dat ongeveer tussen €250,- en € 400,-.
Waarom Engineering Elektrotechniek aan de HvA?
- Na het ontwerpen van een elektronisch product, kun je dit ook echt gaan realiseren in één van onze nieuwe labs met moderne faciliteiten.
- Je kunt samen met studenten van andere leerroutes werken aan de ontwikkeling van innovatieve duurzame voertuigen. Met deze voertuigen strijd je in nationale en internationale races tegen studenten van andere hogescholen en universiteiten.
- Je studeert in kleine groepen (communities), waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor iedere student. Samen werk je onder begeleiding van een docent aan opdrachten en projecten. In het eerste jaar heeft iedere groep een vaste coach.
- Je gaat studeren in een gloednieuw gebouw (op de Amstelcampus in het centrum van Amsterdam) voorzien van alle moderne faciliteiten.
Is dit de opleiding voor jou?
- Inschrijven kan vanaf 1 oktoberSchrijf je in
- Kom kennismaken
- (opent in nieuw venster)Vraag de beknopte opleidingsflyer aan
- Neem contact op