Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Smartphones, robots, zelfrijdende auto’s; elektrotechniek is overal. Tijdens de leerroute Elektrotechniek van de opleiding Engineering leer je hoe je elektronische apparaten en systemen ontwerpt, test en realiseert. Je werkt bijvoorbeeld aan een autonoom opererende robot, een sensorsysteem om huizen slimmer te maken of aan een nieuwe ‘pijnmeter’ voor artsen in het ziekenhuis.

Schrijf je in
Video: Loop een dagje mee met Jonathan , tweedejaarsstudent Engineering: Elektrotechniek.

Begin jij na de zomer met Engineering? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

De opleiding Engineering bestaat uit 4 verschillende leerroutes: Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde & Werktuigbouwkunde. Als je je inschrijft voor de opleiding kies je direct een leerroute, maar je doet tijdens je opleiding ook kennis op van andere leerroutes.

Video: Waar ga je mee aan de slag?
Jaar 1

Jaar 1 is verdeeld in 4 blokken. Elk blok bestaat uit 2 theorievakken en een project. Voor alle leerroutes geldt dat je in het eerste blok het theorievak Wiskunde krijgt en dat je in het eerste jaar een algemeen Engineering-vak volgt. Daarnaast volg je bij Elektrotechniek theorievakken over elektronica en programmeren. Bij de projecten ontwerp en test je elektronica en werk je aan opdrachten op het gebied van slimme sensorsystemen en robotica

Jaar 2

Je volgt zowel vakken als projecten binnen je eigen leerroute, maar krijgt ook les in een vak buiten je leerroute. Daardoor ben je later breder inzetbaar op de arbeidsmarkt. Aan het einde van jaar 2 kies je 1 van de 3 afstudeerrichtingen.

Jaar 3 en 4

In het 3e jaar volg je een minor. Dit is een keuzeprogramma van een half jaar. Daarnaast loop je stage bij een bedrijf om je opgedane kennis toe te passen in de echte wereld. Tijdens het 4e jaar ga je dieper in op je afstudeerrichting en voer je een afstudeeropdracht uit.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je bent direct toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma met de profielen N&T, N&G en E&M. Daarnaast ben je toelaatbaar met een mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

In jaar 1 heb je wekelijks 20 contacturen op de HvA. Verder besteed je circa 20 uur alleen of met medestudenten aan projecten, onderzoeken, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met kosten voor boeken, readers en vakmaterialen. In het eerste jaar is dat ongeveer tussen €250,- en € 400,-.

Lees meer over studiekosten

Waarom Engineering Elektrotechniek aan de HvA?

  • Na het ontwerpen van een elektronisch product, kun je dit ook echt gaan realiseren in één van onze nieuwe labs met moderne faciliteiten.
  • Je kunt samen met studenten van andere leerroutes werken aan de ontwikkeling van innovatieve duurzame voertuigen. Met deze voertuigen strijd je in nationale en internationale races tegen studenten van andere hogescholen en universiteiten.
  • Je studeert in kleine groepen (communities), waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor iedere student. Samen werk je onder begeleiding van een docent aan opdrachten en projecten. In het eerste jaar heeft iedere groep een vaste coach.
  • Je gaat studeren in een gloednieuw gebouw (op de Amstelcampus in het centrum van Amsterdam) voorzien van alle moderne faciliteiten.