Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma

In de leerroute Elektrotechniek van de opleiding Engineering combineer je theorie met praktijk. Je maakt kennis met bedrijven en organisaties in en rondom Amsterdam. Lees meer over wat je leert en doet in jaar 1 tot en met 4.

Bij Engineering aan de HvA ontwikkel je een brede blik op het vakgebied, want naast vakken uit je eigen leerroute, ga je ook aan de slag met vakken uit andere leerroutes (Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde & Werktuigbouwkunde). Zo ben je breder inzetbaar op de arbeidsmarkt. 

Jaar 1

Het eerste jaar is verdeeld in 4 blokken van 10 weken. Elk blok bestaat uit 2 theorievakken en een project, waarin je je kennis toepast. Je doet dus in het eerste jaar 4 projecten. Voor alle leerroutes geldt dat je in het eerste blok het theorievak wiskunde krijgt en daarnaast ook een Engineering-theorievak volgt.  


Bij Elektrotechniek ontwerp en test je elektronica en je werkt aan opdrachten op het gebied van slimme sensorsystemen en robotica. Een aantal belangrijke vakken in deze leerroute zijn: Netwerktheorie, Elektronica, Programmeren en Microcontrollers. Wil je verder kijken dan je eigen leerroute? Dan kun je in jaar 1 kiezen voor een Cross Engineering project. Je werkt dan in een team met studenten uit de andere leerroutes om technische innovaties te ontwerpen voor echte bedrijven.  Jullie werken daarbij samen met de engineers van die bedrijven.

Jaar 2, 3 en 4

In jaar 2 volg je vakken en projecten binnen je eigen leerroute en kun je kiezen voor verdieping op het gebied van Intelligent Devices & Sensors of Mechatronics & Robotics. Ook kun je les krijgen in een vak buiten je leerroute. Dit draagt er aan bij dat je later breder inzetbaar bent op de arbeidsmarkt. Na het tweede jaar kies je een afstudeerrichting. 

In het derde jaar verken je de wereld buiten je afstudeerrichting: je doet een minor. Dit is een samenhangend keuzeprogramma van een half jaar. Daarnaast ga je in het derde jaar op stage om voor het eerst ervaring op te doen. Je ervaart hoe het is om te werken in een bedrijf. En je past je kennis toe in de echte wereld. In het vierde jaar ga je dieper in op je afstudeerrichting en doe je een afstudeeropdracht.

Video: Student Thomas en onderzoeker Mark werken samen in project 'Atelier'

Titel en diploma

Na het afronden van de opleiding ontvang je het diploma Engineering en mag je de titel bachelor of science voeren.

Hoeveel tijd kost de opleiding per week?
Vraag de beknopte opleidingsflyer aan
(opent in nieuw venster)