Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma

In de leerroute Elektrotechniek van de opleiding Engineering combineer je theorie met praktijk. Je maakt kennis met bedrijven en organisaties in en rondom Amsterdam. Lees meer over wat je leert en doet in jaar 1 tot en met 4.

Bij Engineering aan de HvA ontwikkel je een brede blik op het vakgebied, want naast vakken uit je eigen leerroute, ga je ook aan de slag met vakken uit andere leerroutes (Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde & Werktuigbouwkunde). Zo ben je breder inzetbaar op de arbeidsmarkt. 

Jaar 1

Het eerste jaar is verdeeld in 4 blokken van 10 weken. Elk blok bestaat uit 2 theorievakken en een project, waarin je je kennis toepast. Je doet dus in het eerste jaar 4 projecten. Voor alle leerroutes geldt dat je in het eerste blok het theorievak wiskunde krijgt en daarnaast ook een Engineering-theorievak volgt.  


Bij Elektrotechniek ontwerp en test je elektronica en je werkt aan opdrachten op het gebied van slimme sensorsystemen en robotica. Een aantal belangrijke vakken in deze leerroute zijn: Netwerktheorie, Elektronica, Programmeren en Microcontrollers. Wil je verder kijken dan je eigen leerroute? Dan kun je in jaar 1 kiezen voor een Cross Engineering project. Je werkt dan in een team met studenten uit de andere leerroutes om technische innovaties te ontwerpen voor echte bedrijven.  Jullie werken daarbij samen met de engineers van die bedrijven.

Jaar 2, 3 en 4

Tijdens het tweede jaar volg je zowel vakken als projecten binnen je eigen leerroute, maar je volgt ook keuzevakken die je vakkennis verbreden of verdiepen. Dit vergroot je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. In het derde jaar verken je de wereld buiten je leerroute door het volgen van een minor. Dat is een programma van een half jaar dat jij kiest. Daarnaast ga je in het derde jaar op stage om praktijkervaring op te doen, zodat je kunt ervaren hoe het is om in een bedrijf te werken en je kennis in de praktijk toe te passen. In het vierde jaar verdiep je je verder en voer je een afstudeeropdracht uit. 

Video: Student Thomas en onderzoeker Mark werken samen in project 'Atelier'

Titel en diploma

Na het afronden van de opleiding ontvang je het diploma Engineering en mag je de titel bachelor of science voeren.

Hoeveel tijd kost de opleiding per week?
Vraag de beknopte opleidingsflyer aan
(opent in nieuw venster)