OnStage voor organisaties

Welkom op de pagina van OnStage, het stageregistratiesysteem van de faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam. Op deze site staan instructies voor organisaties die gaan werken met OnStage.

Afhankelijk van je rol is het belangrijk dat je enkel kunt inloggen op OnStage of ook met het systeem kunt werken. Op deze pagina lees je hoe je kunt inloggen op OnStage en hoe het digitaal ondertekenen werkt.

Heb je een HvA-account? Dan kun je de uitleg en instructievideo hier bekijken.

Inloggen op OnStage

Stap 1: Ga naar onstage.hva.nl of klik op de URL in de mail die je van de HvA hebt ontvangen
Open de browser Google Chrome (niet Microsoft Edge/Safari/Firefox) en navigeer naar onstage.hva.nl .
Je komt terecht op het aanmeldscherm van de HvA. Hier log je in.

Het kan ook zijn dat je een e-mail ontvangt vanuit het Stagebureau van de opleiding Pedagogiek met daarin een URL waarmee je direct inlogt op OnStage.

Na het inloggen krijg je onderstaand scherm te zien.

Krijg je een ander scherm te zien? Of krijg je de foutmelding ‘Gebruiker niet geautoriseerd’ in beeld? Stuur dan een e-mail naar onstage-foo@hva.nl.

Stagecontract digitaal ondertekenen

De stage-organisatie moet, net als de student en het stagebureau van de HvA, het stagecontract ondertekenen. Dit kan direct in OnStage, waardoor het uitprinten en inscannen van het contract niet meer nodig is. In het stappenplan hieronder lees je hoe je het contract digitaal ondertekent in OnStage.

  1. Wanneer het stagecontract door de student of het stagebureau is toegevoegd aan OnStage ontvang je automatisch een mail met de titel: 'Verzoek tot ondertekening van stageovereenkomst van student Y'.
  2. In de mail staat een link die direct naar het tekenen van het stagecontract toeleidt, klik hierop.
  3. Lees het stagecontract door: controleer de inhoud en de afspraken die in het document staan.
  4. Kloppen de afspraken of de inhoud niet? Klik dan op de knop 'Weigeren'. Kloppen de afspraken en inhoud wel, dan kunt u akkoord gaan. Klik dan op de knop 'Volgende' en vervolgens op de knop 'Ondertekenen'.
  5. Zodra alle partijen hebben ondertekend, ontvang je een kopie van de volledige versie.

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar stage-pedagogiek@hva.nl.

Toch ondersteuning nodig?

Kom je er niet uit met de instructies? Heb je een andere vraag of opmerkingen? Geen probleem, de functioneel beheerders staan voor je klaar. Stuur een e-mail naar onstage-foo@hva.nl en zij helpen je verder.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 19 maart 2024