Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verder studeren

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit. De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelordiploma wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden.

De HvA biedt de opleidingen Master Pedagogiek en Master Professioneel Meesterschap aan. Daarnaast is het ook mogelijk studiemiddagen, korte cursussen of bijscholingstrajecten te volgen.

Je kunt na afronding van je studie ook kiezen om de kopopleiding Leraar Pedagogiek te volgen. Daarmee kun je lesgeven in het mbo.

Doorstromen master Orthopedagogiek 

Na de studie Pedagogiek is het mogelijk om door te stromen naar de master Orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit. Daarvoor volg je eerst de doorstroomminor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek (SWO). Daarmee krijg je voor twee vakken vrijstellingen op het premaster traject. Daarna volg je een jaar het premaster programma van 30 EC bij de VU, waarna je bij succesvolle afronding instroomt bij de master Orthopedagogiek. Dit traject betekent een hogere kans van slagen en een betere  voorbereiding op de master Orthopedagogiek. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Saskia Swart, s.swart@hva.nl(opent in nieuw venster).