Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Hoe creëren we de stad van de toekomst? Duurzaam, leefbaar en bereikbaar. Maar hoe gaan we om met schaarste aan ruimte, grondstoffen, energie en schone lucht? Voor het oplossen van deze vraagstukken leidt de nieuwe masteropleiding Urban Technology ingenieurs op. In een 1-jarig voltijds studieprogramma werk je interdisciplinair en systematisch aan technische oplossingen voor deze uitdagingen.

9 november 10:00 - 14:00
Bezoek onze open dag op locatie
Video: Alumnus Jens blikt terug op zijn opleiding

Dit ga je doen

Het studieprogramma bestaat uit 3 onderwijsblokken: 2 onderwijsblokken van een kwartaal en 1 blok van een half jaar waarin je afstudeert. In elk blok werk je aan een Urban Tech project. Daarnaast volg je 4 leerlijnen. Tijdens de verschillende leerlijnen krijg je kennis en vaardigheden aangereikt die passen bij de behoefte vanuit het project op dat moment. Daarnaast ga je ieder blok naar workshops, lezingen en locaties waar je kennismaakt met state-of-the-art onderzoeksprojecten bij het Centre of Expertise Urban Tech.

Waar ga je mee aan de slag?
Blok 1

Blok 1 start met een kennismaking met de 4 thema’s en de stad als sociaal-technisch systeem. Vervolgens werk je in een interdisciplinair team aan Urban Tech Project 1.

Blok 2

Blok 2 begint met een excursie waarbij je grootstedelijke uitdagingen buiten de regio Amsterdam onderzoekt. De excursie bestaat uit een veldopdracht, reflectie en evaluatie. Vervolgens werk je in een interdisciplinair team aan Urban Tech Project 2.

Blok 3

In blok 3 studeer je af. Je werkt gedurende 20 weken in een interdisciplinair team aan een complex Urban Tech Project, zoals bijvoorbeeld een energietransitie in een bestaande omgeving of een integratie van een wijklogistiek punt. Aan het einde van het project volgt een verdediging en assessment van jouw portfolio.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Vooropleiding

Je wordt toegelaten tot de master als je een bètatechnische bachelor hebt met een technische component die relevant is voor het masterprogramma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

Voltijd

Gemiddeld besteed je per week 40 uur aan je opleiding, waarvan ongeveer 24 uur zelfstudie is en de rest contacttijd.

Lees meer over studielast

Kosten

Studiekosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met kosten voor boeken (€ 500,- ) en excursies (€ 900,-).

Lees meer over studiekosten

Waarom Urban Technology aan de HvA?

  • De enige éénjarige Nederlandstalige masteropleiding in dit vakgebied.
  • Deze master is praktijkgericht en verbonden aan het Centre of Expertise Urban Technology van de HvA.
  • De docenten van deze opleiding zijn onderzoekers en / of werkzaam in hetzelfde kennisdomein.
  • Je krijgt les in het nieuwste gebouw van de HvA, met de modernste technische faciliteiten, gelegen naast het metrostation Weesperplein.