Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Logistiek is zorgen dat goederen en informatie op het juiste moment op de juiste plek terecht komen. Of het nu gaat om het bezorgen van een pakketje aan huis, het plannen van lucht- of zeevracht of het organiseren van een groot evenement. Tijdens de opleiding Logistics Management leer je hoe je deze logistieke processen kunt inrichten en aansturen, rekening houdend met kosten en duurzaamheid.

16 april
Kom naar de open avond

Video: Loop een dagje mee met Ashir, tweedejaarsstudent Logistics.

Begin jij na de zomer met de opleiding Logistics Management?? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Vanaf dag één ga je aan de slag voor of bij echte bedrijven. Je leert aan de hand van praktijkopdrachten, projecten en serious games. Zowel individueel als in een groep. Je wordt hierbij ondersteund en begeleid door een vaste groep docenten. Deze opleiding heeft geen tentamens; je wordt beoordeeld op je leerproces en eindproduct, bijvoorbeeld een dashboard waarmee je inzicht geeft waar goederen zich bevinden of hoe groot de voorraad is.

Video: Waar ga je mee aan de slag?

Jaar 1

Het eerste jaar bestaat uit 4 blokken van 10 weken. Ieder blok heeft een eigen thema: klantgerichte logistiek (wat wil de klant?), distributielogistiek (hoe krijg ik het bij de klant?), productielogistiek (hoe maak ik het?) en inkooplogistiek (wat heb ik nodig?).

Jaar 2

In jaar twee ga je dieper in op de thema’s van jaar 1. We verbinden alle thema’s; de zogeheten ‘supply chain’. Ook ga je dit jaar aan de slag met het management van Logistiek. Je leert meer over kostenberekening, data-analyse en het aansturen van processen.

 

Jaar 3

Je gaat op stage bij een bedrijf met een reëel logistiek probleem dat jij vervolgens onderzoekt en waarvoor je oplossingen bedenkt. Daarnaast volg je een minor (keuzeprogramma).

Jaar 4

Het laatste jaar verdiep je je in een aantal zelf gekozen logistieke thema’s en doe je een afstudeeronderzoek bij een bedrijf.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je bent toelaatbaar met een havo- of vwo-, mbo 4-of een gelijkwaardig bevonden diploma. Afhankelijk van je havo- of vwo-profiel heb je aanvullend M&O of (Bedrijfs)Economie en Wiskunde A nodig.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

In jaar 1 heb je wekelijks 20 contacturen op de HvA. Verder besteed je circa 20 uur per week aan zelfstudie: het voorbereiden van lessen.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 300 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Logistics aan de HvA?

  • De opleiding werkt met beroepsopdrachten en ondersteunende begeleiding en workshops, zodat je al doende leert. Met je begeleider bespreek je wekelijks hoe het gaat, wat tentamens overbodig maakt.
  • Logistics Engineering studeer je natuurlijk in de hoofdstad, waar veel logistiek bij elkaar komt. Denk aan de bruisende binnenstad, Schiphol en de haven van Amsterdam.
  • Je studeert in kleine groepen (communities), waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor iedere student. Samen werk je onder begeleiding van een docent aan opdrachten en projecten. In het eerste jaar heeft iedere groep een vaste coach.
  • Je gaat studeren in een gloednieuw gebouw (op de Amstelcampus in het centrum van Amsterdam) voorzien van alle moderne faciliteiten.