Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Tom studeerde af aan de opleiding

Ervaar de opleiding

'Veranderingen in de logistiek zijn er genoeg, verbeteringen vragen de nodige aandacht'

Tom is in juli 2018 afgestudeerd aan de opleiding Logistics Management en werkt nu als retail consultant bij Slimstock.

Wat heb je na je studie gedaan?

“Na mijn studie aan de HvA heb ik eerst een master Supply Chain Management gevolgd aan de Tilburg University. Inmiddels ben ik zo'n twee jaar klaar en werk ik als consultant bij Slimstock.”

Wat is Slimstock voor een bedrijf?

“Bij Slimstock zijn we experts op het gebied van voorraadoptimalisatie. Met onze softwareoplossing Slim4 aan de ene kant en de Slimstock Academy voor kennisdeling- en ontwikkeling aan de andere kant, helpen wij onze klanten met forecasting, demandplanning en voorraadoptimalisatie. Tijdens en na een implementatieproject bieden we advies en ondersteuning om te zorgen dat de software naadloos aansluit op de organisatie en vanuit de Academy zorgen we ervoor dat iedereen weet hoe er optimaal met Slim4 gewerkt kan worden. Naast softwareontwikkeling houden we ons ook bezig met consultancy en het opleiden van klanten én collega’s.

We doen dat voor allerlei bedrijven, over de hele wereld. Ik focus mij vooral op bedrijven binnen de retail, waarbij ik voor klanten met meerdere winkels en één of meerdere magazijnen de volledige supply chain inricht.”

Vond je na je studie snel een baan?

“Eigenlijk wel. Ik leerde Slimstock al kennen tijdens mijn derdejaars stage. Ik werkte toen bij een bedrijf die klant was bij Slimstock en heb daar leren werken met Slim4. Toen heb ik dus, eigenlijk vanaf de andere kant, ontdekt hoe de software werkte en kunnen zien hoe die bijdraagt aan supply chain-optimalisatie. Daar heb ik nu veel voordeel van. Toen ik hoorde dat Slimstock een Young Professional programma had (speciaal bedoeld voor starters), heb ik me direct aangemeld en nadat ik de procedure had doorlopen kon ik aan de slag als Young Professional.”

Heb je veel aan je opleiding gehad?

“Ja super veel! Zeker als ik terugdenk aan vakken als 'materials management', dan besef ik nu hoe nuttig dat is en dat de theorie naadloos aansluit op de praktijk. Onderwerpen als 'materials requirement planning', waarmee je bepaalt wanneer je wat nodig hebt, komen ook in Slim4 terug en die passen wij precies zo toe. Wij leggen dit onze klanten ook zo uit tijdens onze trainingen. Daarnaast heb ik veel vaardigheden ontwikkeld zoals samenwerken in een projectgroep, maar ook het verdelen van taken in een groep en het presenteren van een eindproduct. Dat pas ik nu dagelijks toe en dat heb ik zeker geleerd tijdens mijn opleiding aan de HvA.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Elke dag is anders bij mij. Ik werk het ene moment aan project-updates en kijk of alles volgens planning gaat. Op het andere moment ben ik veel in overleg met de klant. Ik moet dan uitvinden hoe het logistieke proces van de klant eruitziet. Zo bepalen we welk deel wij gaan verbeteren en hoe we dat gaan doen. Door dit van tevoren goed te inventariseren, kunnen we de software op maat inrichten voor de klant.

Het mooie van supply chain management is dat het nooit gaat vervelen. Ik werk op het snijvlak van logistiek, retail en software en daarin verandert continu zoveel! Niet alleen in de logistiek en retail zelf dus, maar ook in de mogelijkheden van de software. Dat houdt het boeiend.”