Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Werk je in de ICT en wil je verder komen in je carrière? Heb je altijd al interesse gehad voor opkomende technologieën en wil je de overstap maken naar ICT? Dan is opleiding HBO-ICT deeltijd iets voor jou. De opleiding slaat een brug tussen actuele theorie en de dagelijkse praktijk. Je doet de nieuwste kennis en vaardigheden op die je direct toepast op de werkvloer.

Kom kennismaken
Badr en Sasha hebben HBO-ICT deeltijd gedaan

Dit ga je doen

In het 1e semester van de deeltijdopleiding HBO-ICT neem je deel aan een gemeenschappelijk programma. Je volgt basismodules en werkt in multidisciplinaire teams. Daarna kies je een leerroute: Business IT & Management (BIM), Cyber Security (CS) of Software Engineering (SE).

Jaar 1

In het 1e semester neem je deel aan een gemeenschappelijk programma voor alle leerroutes. Je volgt basismodules en werkt in multidisciplinaire teams. Zo vorm je je een goed beeld van alle richtingen. Vanaf het 2e semester staat de door jou gekozen leerroute centraal.

Jaar 2 en 3

Jaar 2 start met een semester in je leerroute (SE, CS of BIM). Daarna kun je kiezen uit themasemesters die aansluiten bij je interesse en professionele ontwikkeling. Voorbeelden zijn Big Data, Business Application Design, Mobile Development, Information Security. Daarnaast bewijs je dat je HBO-competenties kunt aantonen op je werkplek door het volgen van het IT Career Programme.

Jaar 4

In het 4e jaar volg je een minor (keuzeprogramma) en rond je de opleiding af met een afstudeeropdracht.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je hebt een havo-, vwo- mbo 4-diploma. Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

32 uur per week

Je hebt minimaal 8 contacturen per week in het eerste studiejaar. Daarnaast besteed je 24 uur per week aan het ontwikkelen van vaardigheden tijdens het werk en in projecten, onderzoek, opdrachten en zelfstudie.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met ongeveer € 500 per jaar voor boeken, readers en vakbenodigdheden. Houd ook rekening met de aanschaf van een laptop.

Lees meer over studiekosten

Waarom HBO-ICT deeltijd aan de HvA?

  • Je volgt een gepersonaliseerd programma op basis van je eigen interesses, werkervaring en toekomstige loopbaanplannen.
  • Je hebt de keuze uit 3 leerroutes: Business IT & Management (BIM), Cyber Security (CS) en Software Engineering (SE).
  • Je studeert op je eigen tempo, met gemiddeld 2 avonden les per week op locatie.

Voor wie?

  • Je bent een nieuwsgierige ICT-professional en zoekt verbreding of verdieping van jouw ICT-kennis.
  • Je hebt de ambitie om binnen de ICT verder te groeien of om een carrièreswitch te maken.
  • Je bent een uitstekende planner met discipline en uithoudingsvermogen die naast een baan bewust kiest voor een 4-jarige part-time opleiding.