Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

HBO-ICT deeltijd

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar tot de opleiding als je in het bezit bent van een havo-, vwo- mbo-4-diploma. Op deze pagina lees je over alle mogelijkheden voor toelating tot HBO-ICT deeltijd.

Vooropleiding

Toelatingseisen

Opmerkingen/aanbevelingen

Havo of vwo

Toelaatbaar met alle profielen

 

  • Heb je je havodiploma behaald vóór 2009 of je vwo-diploma vóór 2010, dan bepaalt de opleidingsmanager of je voldoet aan de toelatingseisen.
Mbo 4Toelaatbaar
  • Let op! Alleen studenten met een mbo-diploma behaald en voorzien van een diplomadatum vóór 1 september 2022 zijn toelaatbaar tot de opleiding in studiejaar 2022-2023.
  • Er worden geen vrijstellingen verleend voor op het mbo behaalde vakken.
Hbo of vwoToelaatbaar  

Vertraging diploma door Covid-19

Heb je je voor 1 mei ingeschreven voor een hbo-opleiding aan de HvA, maar heb je door de coronamaatregelen een kleine studievertraging opgelopen? En krijg je daardoor niet vóór  1 september je mbo-diploma? Dan kun je met een positief afrondingsadvies van jouw mbo in september toch starten met je hbo-opleiding.

Lees hier wat je daarvoor moet doen

Voorbereidende cursussen

Voorafgaand aan de opleiding HBO-ICT deeltijd bestaat de mogelijkheid een cursus wiskunde B te volgen ter voorbereiding op het toelatingsexamen of om aan de toelatingseis te voldoen. Deze cursus wordt aangeboden op vrijdagmiddag van januari tot juni. Je kunt ook deelnemen aan de intensieve zomercursus van eind mei tot eind juni. Daarnaast is er ook een zelfstudiecursus. Meer informatie en data volgen binnenkort op deze pagina.

Bekijk hier de mogelijkheden

21 jaar of ouder

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je op grond van je leeftjd deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek. Dit toelatingsonderzoek toetst of je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt voor het volgen van een hbo-opleiding. Bekijk de onderdelen van het 21+-toelatingsonderzoek HBO-ICT deeltijd

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma? Vraag de afdeling Studentenzaken dan om jouw diploma te waarderen. Het vereiste taalvaardigheidsniveau is Staatsexamen NT2-II. Je diploma moet voor de start met je opleiding gewaardeerd worden. Dit gebeurt door de diplomawaardeerders van het International Office (Studentenzaken). 

Lees meer over diplomawaardering

Taalschakeltraject

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma met minimaal havo 5-niveau? Volg dan het voorbereidende Taalschakeltraject.

Vragen toelating

Heb je vragen over de toelating, denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen op grond van eerdere opleidingen of wil je een intakegesprek aanvragen? Stuur dan een e-mail naar ict-deeltijd@hva.nl.

Schrijf je in voor deze opleiding