Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studielast

Bij deze opleiding heb je minimaal 8 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

HBO-ICT Deeltijd is een zware studie. We gaan ervan uit dat je vanaf je tweede jaar een baan hebt op tenminste MBO 4 niveau in de ICT van minimaal 24 en maximaal 32 uur. Dit is omdat we graag willen dat je de lesstof in je werkomgeving toepast waar mogelijk, omdat er minder lescontacttijd is.

Als je nog geen baan op niveau in ICT hebt, faciliteren we daar wel in middels een banenmarkt twee keer per jaar, maar je bent zelf verantwoordelijk voor het zoeken en vinden van een baan. Zonder een baan op tenminste MBO4 niveau is het zeer onwaarschijnlijk dat je de studie succesvol kunt afronden.

Contacttijd

Lessen zijn op maandag- en donderdagavond, 18:40 – 22:00 uur. Daarnaast vinden er op incidentele basisactiviteiten plaats op dinsdag- en woensdagavond, zoals gesprekken met je loopbaanadviseur, herkansingen, ondersteunende lessen en workshops. Deze zijn niet structureel en niet voor iedereen verplicht. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 8. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Zelfstudie

Naast de contacturen besteed je circa 15 tot 25 uur per week (afhankelijk van je leertempo) aan het verwerven van voor de studie relevante kennis en vaardigheden tijdens het werk en in projecten, onderzoek, opdrachten en zelfstudie (voorbereiding lessen en tentamens) waarbij geen docent of begeleider aanwezig is. De verdeling van de studie- en werkuren verschilt per student en is afhankelijk van leerroute, studievoortgang en baan.

De gemiddelde grootte van de werkgroep bij HBO-ICT deeltijd is 20 studenten.

Bindend studieadvies (BSA)

Per studiejaar kun je 60 studiepunten halen. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Haal je in jaar 1 van de opleiding minder dan 45 studiepunten? Dan ontvang je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt met de opleiding. Met je coach of studiebegeleider bespreek je dan of je bij een andere opleiding beter op je plek bent.