Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verder studeren

Liever eerst verder studeren voordat je de arbeidsmarkt op gaat? De Deeltijd opleiding Finance & Control biedt een goede basis voor een vervolgopleiding. De mogelijkheden zijn afhankelijk van welke master je kiest en aan welke hogeschool of universiteit.

Verder studeren

Met een hbo-bachelordiploma heb je een goede basis om verder te studeren. Bijvoorbeeld bij een van de masteropleidingen van de HvA. Een professionele hbo-master en een wetenschappelijke master leiden op tot hetzelfde niveau. Op Studiekeuze123 (opent in nieuw venster)vind je een uitleg over wat het verschil is tussen een master op hbo-niveau en op wo-niveau.

De opleiding Finance & Control van de Hogeschool van Amsterdam heeft afspraken met de Universiteit van Amsterdam (UvA). Je kunt doorstromen naar de UvA door een doorstroomminor te volgen in je derde jaar. Finance & Control biedt twee doorstroomminoren aan:

  • Accountancy & Control 
  • Business Administration

Als je een van deze doorstroomminoren wilt volgen, heb je een cijfergemiddelde van 7,0 of hoger nodig om toegelaten te worden. Na het volgen van een van deze doorstroomminoren, kun je de master Accountancy and Control(opent in nieuw venster) (financieel-economisch) of de master Business Administration(opent in nieuw venster) (bedrijfskundig) aan de UvA volgen, direct na afronding van je hbo-opleiding. Je combineert op deze manier de voordelen van het praktijkgericht onderwijs van het hbo, met het theoretische niveau van de universitaire master.

Een compleet overzicht van hbo- en wo-masters kun je raadplegen via de matchfinder op Studiekeuze123 (opent in nieuw venster). Je kunt filteren op hbo of wo-masters en daarbij kun je ook bekijken wat er per specifiek vakgebied te vinden is.

Toelatingseisen
Studiekosten
Kom kennismaken