Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Verhalen brengen mensen in beweging. Ze helpen gedrag veranderen. Een onderneming starten. Nieuws brengen. Verbeelden wat er nog niet is. De wereld verbeteren. Bij de Amsterdamse opleiding Creative Business (CB) leer je met zulke verhalen impact maken. Je creëert alle soorten media. Online en offline, als redacteur of ondernemer, van concept tot content en van idee tot oplevering.

9 december
Bezoek de open dag

Verhalen zijn overal. Wij leren je hoe je verhalen maakt.

Dit ga je doen

Tijdens de opleiding Creative Business leiden we je op tot een creatieve en ondernemende mediaprofessional, gespecialiseerd in ontwerp, productie, vermarkting en het opleveren van content en media. Je maakt content, het verhaal dat je ziet: beeld, taal, code, video en audio. En je kent het verhaal erachter: theorie, strategie en concept.

Zo ziet het onderwijs er bij Creative Business uit

Jaar 1

We maken van een uniek onderwijsprogramma: stones. Je volgt in het 1e jaar 4 stones. Iedere stone draagt bij aan de opbouw van jouw ontwikkeling. In de propedeuse werk je bijvoorbeeld aan het neerzetten van een merk en de toekomst van media en communicatie.

Jaar 2

In de loop van jaar 2 kies je een leerroute. Het studieprogramma is flexibel. Je stippelt je eigen leerroute en tempo uit. Met behulp van je studiecoach maak je keuzes in je leerroute.

Jaar 3

In jaar 3 kies je stones die aansluiten bij jouw persoonlijke studieroute. Je kan ook kiezen voor stones in de vorm van een challenge van 30 studiepunten: een complex vraagstuk dat vanuit verschillende disciplines bekeken wordt.

Jaar 4

Tijdens het afstuderen haal je nog één keer het allerbeste uit jezelf. Je toont je talent in de beroepsrol en het onderwerp dat het best bij jou past!

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je hebt een mbo 4-, havo- of vwo-diploma. Daarnaast neem je verplicht deel aan een studiekeuzecheck.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Het onderwijs vindt plaats in vier blokken per jaar. Een blok heeft zeven lesweken, waarna je twee toetsweken hebt. De contacttijd is gemiddeld 16 uur per lesweek. Daarnaast besteed je ongeveer 24 uur per week met studenten aan het oplossen van het beroepsvraagstuk. Je maakt opdrachten en bereidt je voor op lessen.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met ongeveer € 600 per jaar voor boeken, readers en vakbenodigdheden. Houd ook rekening met de aanschaf van een laptop.

Lees meer over studiekosten

Waarom Creative Business aan de HvA?

  • De meest volledige media-opleiding van Nederland, mede door de unieke samenwerking met opleiding Communicatie (CO).
  • Studeren in Amsterdam: hart van creatief Nederland. De stad waar je aan de slag kunt met grote uitdagingen het gebied van diversiteit, duurzaamheid en digitalisering.
  • Een opleiding voor creatieve doeners met een degelijke, brede basis en en uniek specialisme op basis van hun eigen talent. Daarom laten wij je ontdekken wat jij kan dat niemand anders kan!

Voor wie?

  • Je bent goed in taal, je ben creatief en geïnteresseerd in alles wat met media te maken heeft.
  • Je hebt een ondernemende en proactieve houding.
  • Je wilt niet alleen content maken, maar ook meedenken over de strategie achter het verhaal.