Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Waarom Creative Business in Amsterdam?

Vind jouw focus met Creative Business (CB). Media en communicatie zijn overal. Ze helpen bij het vertellen van verhalen. Als jij geïnteresseerd bent in de strategie achter een verhaal en de veelzijdigheid van media, dan is deze Amsterdamse opleiding iets voor jou. Creative Business aan de HvA biedt een unieke opleiding. Want door onze samenwerking met de opleiding Communicatie vind je nergens in Nederland een vollediger media- en communicatie-opleiding. En dat in een wereldstad als Amsterdam!

Nergens vollediger

Studenten kiezen bij de opleidingen Communicatie + Creative Business hun eigen leerroute. Onze vakdocenten geven les bij beide opleidingen, er is één examencommissie en één studievereniging(opent in nieuw venster). Daarmee zijn we de meest volledige media- en communicatie-opleiding van Nederland. We werken samen omdat we zien dat de grenzen tussen media en communicatie vervagen. We beschikken over unieke mediafaciliteiten als tv- en radiostudio’s en een immersive lab: ons Beeldlab. Hier leer jij de praktische vaardigheden om krachtige verhalen te maken. Na het afronden van de opleiding Creative Business weet je hoe je een mediaconcept ontwikkelt én hoe je een mediaproduct realiseert. 

Beeldlab in het Benno Premselahuis

Wereldstad Amsterdam

Amsterdam is het hart van creatief Nederland, stad van 180 nationaliteiten. Nergens in Nederland vind je een stad als Amsterdam. Het is de stad waar je aan de slag kan met de grote uitdagingen van de wereld op het gebied van diversiteit, duurzaamheid en digitalisering. Het is de stad vol love brands, merken en bedrijven die de opdrachtgevers zijn van de projecten waar onze studenten aan werken. Een stad waar een stage in de creatieve industrie vaak uitgroeit tot jouw eerste baan. Én het is de stad waar je een actief studentenleven kunt beleven.

Creative Business studeren in Amsterdam