Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma

Bij Creative Business (CB) ga je aan de slag met een uniek onderwijsprogramma: stones. Binnen het stones-onderwijs stippel jij je eigen studieroute uit in samenwerking met de opleiding Communicatie (CO). Het onderwijsprogramma is daarmee geschikt voor uiteenlopende studenten die wél eenzelfde doel voor ogen hebben: hun talenten ontwikkelen op het gebied van media en communicatie.

Studieroutekaart

Het curriculum bestaat uit modules van 15 en 30 studiepunten, twee verplichte stages en het afstuderen. Tijdens de vierjarige opleiding heb je een coach die je intensief begeleidt en met jou meedenkt op jouw studieroute. Iedere stone draagt bij aan jouw ontwikkeling op het gebied van kennis, vaardigheden, reflectie en onderzoek. Stippel het zelf uit met behulp van onze studieroutekaart(opent in nieuw venster)!

Jaar 1

In het 1e jaar maak je kennis met de basis van het vakgebied en de wijze waarop media ingezet kan worden om een verhaal te vertellen. Je volgt 4 verplichte stones: de kracht van merkencreatie met innovatiehoe media ons beïnvloeden en wij zijn onze verhalen. In de loop van het 1e jaar kies je – samen met je studiecoach - een eigen leerroute. Benieuwd naar de stones in het eerste jaar?

Check de studieroutekaart waar je ook per stone naar een explainer video kan doorklikken.
 

Jaar 2

In het 2e jaar volg je een flexibel studieprogramma: jij bepaalt de route. Ga je helemaal voor Creative Business, dan kies je voor stones zoals stemmen in de stad en creatief ondernemen in de stad. Ook kun je een stone van Communicatie kiezen zoals online merken bouwen. Maar let op: Je kunt ook stones kiezen uit impactgebieden van zowel Communicatie en Creative Business. In dit jaar kies jij een stage om jouw opgedane kennis in de praktijk toe te passen.

Benieuwd naar de stones in het tweede jaar? Check de studieroutekaart waar je ook per stone naar een explainer video kan doorklikken.

Jaar 3

Ook in het 3e jaar volg je stones die aansluiten bij jouw persoonlijke studieroute. Je kunt ook kiezen voor stones in de vorm van een challenge. Dit is een complex vraagstuk dat vanuit verschillende disciplines bekeken wordt, zoals de Media StartUp: maak en verkoop je magazine. Daarnaast loop je in jaar 3 of jaar 4 een stage van 20 weken bij een organisatie van jouw keuze.

Benieuwd naar de stones en challenges in het derde jaar? Check de studieroutekaart waar je ook kan doorklikken naar explainer video’s.

Jaar 4

In het laatste jaar volg je jouw laatst gekozen stones of een minor. Vervolgens begin je met afstuderen. Dit bestaat uit een periode van 10 weken waar je nog één keer het allerbeste uit jezelf haalt. Je toont je kennis, kunde en talent in het onderwerp dat het best bij jou past. Zodat jij helemaal klaar bent voor jouw volgende stap!

Benieuwd naar hoe het laatste jaar eruit ziet? Check de studieroutekaart.

Studiecoaching:

Om je te helpen het maximale uit je studie te halen én om ervoor te zorgen dat je tijdens je studie altijd een vast eerste aanspreekpunt, word je meteen in jaar 1 ingedeeld in een studiecoachgroep, die wordt geleid door een studiecoach. Je bespreekt met hen relevante, studiegerelateerde zaken. Bij deze persoon, die meestal ook docent is, kun je terecht voor alles wat belangrijk is voor je persoonlijk-professionele ontwikkeling. Voor meer informatie kun je kijken op studiecoaching.

Nora vertelt over de stone 'maken om te raken'

Titel en diploma

Na het afronden van de bacheloropleiding Creative Business ontvang je het diploma Creative Business en mag je de titel Bachelor of Arts voeren.

Internationaal

Je kunt ervoor kiezen de minor of een stage in het buitenland te doen. We hebben een internationaal netwerk dat je kan helpen om in het buitenland een minor te volgen. Onze studenten gaan bijvoorbeeld naar Zweden, Spanje, Australië, Verenigde Staten, België of Denemarken. Bekijk hier de buitenlandse universiteiten waar Creative Business mee samenwerkt.

Kijk hier voor het complete minorenaanbod
Wanneer loop ik stage?
Hoeveel tijd kost de opleiding Creative Business per week?