Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Communication and Multimedia Design

Studiekeuzecheck

Op deze pagina vind je alle informatie over de studiekeuzecheck van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD).

Programma

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je aanmelding. Met de studiekeuzecheck kijk je, voordat je gaat studeren, of de studie echt bij je past. Deze dag is om te ervaren hoe een lesdag met docenten en studenten bij CMD eruit ziet en om alle vragen, die je nog hebt, te stellen. Voor ons is het een check om te kijken of jouw verwachtingen van de studie kloppen met wat wij je bij CMD bieden. Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies. De studiekeuzecheck bestaat uit:

  • Een vragenlijst
  • Een huiswerkopdracht
  • Een (mondelinge) toets
  • Een gesprek

Vragenlijst

Je moet een verplichte online vragenlijst invullen na je aanmelding op Studielink. Met deze vragen willen we nagaan of jij een goed beeld hebt van de opleiding. De vragenlijst wordt besproken tijdens de studiekeuzecheck. Indien je al bent ingeschreven voor de opleiding en je je al hebt aangemeld, ontvang je twee weken van te voren een mail met informatie over het huiswerk en de vragenlijst.

Datum

Woensdag 7 juni is de eerstvolgende datum van de studiekeuzecheck.

Voorbereiding 

Huiswerkopdrachten

Wil je echt weten hoe het is om bij CMD in Amsterdam te studeren? Dan hebben we een aantal opdrachten voor je die je thuis kunt maken. De huiswerkopdrachten zijn er zodat jij een goed beeld krijgt van het type huiswerk dat je kan verwachten. De huiswerkopdrachten worden nagekeken tijdens de studiekeuzecheck dag.

Studiekeuzeadvies

Binnen twee weken na je online studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies vanuit de opleiding. Daarin geven we aan of de opleiding een goede keuze is voor jou. Verder is het de bedoeling dat jij zelfstandig de onderdelen van de studiekeuzecheck doorloopt en nadenkt of jouw ervaring overeenkomt met je verwachtingen en of deze opleiding bij je past.

Het advies is niet bindend, maar bedoeld om nog één keer te checken of je de juiste studie hebt gekozen. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van het advies, dan kun je contact opnemen met het onderwijsbureau via info-cmd@hva.nl.

Heb je nog vragen? Stel ze!

Je kunt je vragen stellen via vraaghetdestudent.nl: een website gebouwd door HvA-studenten om studiekiezers en studenten met elkaar in contact te brengen. Klik hier voor een overzicht van CMD studenten en hoe je ze kunt bereiken(opent in nieuw venster).
Daarnaast kun je ook altijd een gesprek aanvragen bij ons Onderwijsbureau via info-cmd@hva.nl.(opent in nieuw venster)

Algemene vragen over inschrijven kun je het beste stellen aan onze afdeling Studievoorlichting: tel. 020 595 1405 of via e-mail: studievoorlichting@hva.nl. Je kunt ook een berichtje sturen naar Whatsapp 06 2853 35 46.

Lees meer over Studiekeuzecheck bij de HvA