Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Duurzaam, efficiënt en klimaatbestendig inrichten en bouwen. Door een combinatie van techniek en creativiteit. Op die manier gaan we in de toekomst gebouwen, wijken en infrastructuur slimmer ontwikkelen en gebruiken. Met innovatieve robots en duurzame materialen bijvoorbeeld. Je leert het bij Built Environment; een brede bachelor die de opleidingen Civiele Techniek, Bouwkunde en Bouwtechnische Bedrijfskunde samenbrengt.

Schrijf je in

Video: Loop een dagje mee met Meike, tweedejaarsstudent Built Environment.

Begin jij na de zomer met Built Environment? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Bij de opleiding Built Environment doe je eerst kennis op van alle disciplines in de gebouwde wereld. Daarna kies je 1 van de 8 afstudeerrichtingen waarin je je verdiept en afstudeert. Dankzij deze combinatie van brede en diepe kennis kun je straks goed samenwerken met andere professionals in de bouw.

Video: Waar ga je bijvoorbeeld mee aan de slag?

Jaar 1

Het eerste jaar is breed van opzet. Je maakt kennis met alle aspecten in de gebouwde omgeving. Aan het eind van het jaar kies je een afstudeerrichting die het beste bij je past.

Jaar 2

Vanaf jaar 2 ga je aan de slag met je gekozen afstudeerrichting: Architectuur, Architectonische Techniek, Assetmanagement, Constructie, Mobiliteit, Projectmanagement, Stedenbouw of Water. 

Jaar 3

In jaar 3 volg je een minor; een keuzeprogramma van een half jaar waarin je je kennis verdiept of verbreedt. Daarnaast ga je op stage om ervaring op te doen bij een bedrijf of organisatie.

Jaar 4

In jaar 4 werk je aan een interdisciplinair project samen met studenten van andere afstudeerrichtingen en opleidingen. Daarnaast krijg je verdiepende vakken in je eigen afstudeerrichting en doe je een afstudeeropdracht.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo-, mbo 4- of gelijkwaardig bevonden diploma. Voor een C&M profiel gelden aanvullende eisen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

In jaar 1 heb je wekelijks 16 tot 18 contacturen. Verder besteed je ongeveer 22 tot 24 uur alleen of met medestudenten aan projecten, onderzoeken, opdrachten en het voorbereiden van lessen.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, softwarelicenties en excursies. In het eerste jaar is dit ongeveer € 270. Houd ook rekening met de kosten voor de aanschaf van een laptop.

Lees meer over studiekosten

Waarom Built Environment aan de HvA?

  • In het begin van de opleiding maak je kennis met alle aspecten in de gebouwde wereld. Zo vorm je een brede basis. Daarna verdiep je je kennis in een aspect dat jij interessant vindt.
  • Je werkt veel samen in kleine groepjes (communities) en krijgt begeleiding van docenten die zelf in de praktijk werken. Zo heb je altijd toegang tot de meest actuele kennis en vaardigheden. Daarbij heb je het eerst jaar een vaste coach.
  • Na het eerste jaar kun je kiezen uit maar liefst 8 verschillende afstudeerrichtingen: Architectuur, Architectonische Techniek, Assetmanagement, Constructie, Mobiliteit, Projectmanagement, Stedenbouw of Water.
  • De praktijk staat centraal bij Built Environment. Je werkt daarom aan reële opdrachten van en bij bedrijven uit Amsterdam en omgeving.
  • De opleiding zit in een gloednieuw gebouw dat ontworpen is door oud-studenten van de opleiding. Het gebouw bevindt zich op de Amstelcampus (in het centrum van Amsterdam) en heeft moderne faciliteiten.