Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

De droombaan van student Roël

Roël, student Built Environment

‘Ik wil als stedenbouwkundige leefbare en duurzame woonwijken creëren’

"Duurzame huizenbouw gaat verder dan alleen zonnepanelen. Zo moet er ook rekening worden gehouden met materiaalgebruik, waterdrainage, het stedelijk hitte-eilandeffect, biodiversiteit en natuurlijk sociale kwesties."

Ik wil wijken ontwerpen 

"Tijdens mijn vorige opleiding Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht was ik ook met deze kwesties bezig. Echter, het ging vooral om de wetenschap erachter. Dat terwijl ik daarnaast ook graag wijken daadwerkelijk wilde ontwerpen. Built Environment leek een goede optie, omdat er ook gewerkt wordt met ontwerpprogramma’s zoals Revit, Sketchup en Photoshop.  

Met mijn droombaan als stedenbouwkundige wil ik leefbare en duurzame woonwijken creëren. Om dit doel te bereiken heb ik dus bewust deze studieswitch gemaakt. Een voorbeeld van duurzame bouw is Valley. Dit is een woon- en kantoortoren aan de Zuidas in Amsterdam. Een prachtige omgeving waar ik graag kom. De perfecte plaats voor een portretfoto."

Doe wat je leuk vindt 

"Als advies geef ik daarom aan andere (toekomstige) studenten mee dat je dingen moet kiezen waar je hart ligt. Bewandel je eigen pad en ontdek gaandeweg wat je leuk vindt. Ook als je daarvoor vanwege welke omstandigheden dan ook een alternatieve route moet nemen!"

– Roël