Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Toegepaste Psychologie

Bij Toegepaste Psychologie werk je aan een goede theoretische basis en pas je psychologische kennis toe op situaties waarin menselijk gedrag centraal staat. Je leert waarom mensen zich gedragen zoals ze doen, maar ook wat en wie allemaal van invloed zijn op hun denken, doen en voelen.

Tijdens de opleiding oefen je met deze inzichten in je stage en in de projectgroepen. Daarnaast komt de praktijk ook naar jou toe, via opdrachtgevers uit Amsterdam.

Toegepaste Psychologie aan de HvA volg je midden in Amsterdam: een dynamische en multiculturele stad. Tijdens je opleiding kom je geregeld in contact met het Amsterdamse werkveld. Je krijgt echte opdrachten van spelers in de stad en loopt er stage. Je past de kennis die je opdoet steeds toe in je opleiding. Hierdoor ben je voortdurend in aanraking met actuele thema’s en het leven in de stad.

Toegepaste Psychologie is een competentiegerichte opleiding. Aan de hand van kerntaken ontwikkel je jezelf tot een goede toegepast psycholoog. Een competentie is opgebouwd uit een aantal kwaliteiten (kennis, vaardigheden en houding) die je nodig hebt als je aan het werk gaat in de beroepspraktijk. De competenties zijn:

  • Beoordelen van gedrag
  • Beïnvloeden van gedrag
  • Professioneel werken
  • Praktijkgericht onderzoeken

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 21 augustus 2018