Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Als meester of juf op een basisschool geef je niet één vak, maar alle vakken. Dat vergt een goede voorbereiding.

Studie en praktijk ineen

De voltijdopleiding Pabo HvA duurt vier jaar. Je leert over de ontwikkeling van kinderen (pedagogiek) en hoe je vakkennis overdraagt (didactiek). Dit kun je direct toepassen in de praktijk. Want vanaf het eerste jaar sta je al bij een van onze opleidingsscholen voor de klas. Je wordt daarbij intensief begeleid door een mentor en een docent van de Pabo. Wij regelen deze stage voor je en houden hierbij zoveel mogelijk rekening met jouw reistijd. Alle opleidingsscholen bevinden zich sowieso in de regio Amsterdam.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Themaonderwijs

Tijdens je studie aan de Pabo werk je ieder semester aan een ander thema. Dat wil zeggen: de vakken van dat semester zijn gekoppeld aan dit thema. Je krijgt hoorcolleges over het onderwerp en je doet je beroepsopdrachten. Bij die opdrachten ga je zelf onderzoek doen en breng je de theorie in praktijk. Verder krijg je vakcolleges. Dit zijn de vakken die op de basisschool gegeven worden, zoals Nederlands, rekenen, dans en drama, aardrijkskunde, geschiedenis, muziek, beeldende vorming en bewegingsonderwijs.

Vanaf het eerste jaar loop je ook meteen stage, in het eerste semester in de bovenbouw van een school en in het tweede semester in de onderbouw. Aan het eind van het tweede jaar kies je je afstudeerrichting: onderbouw of bovenbouw.

Het curriculum

Hieronder hebben we het ‘curriculum’ van de opleiding op een rijtje gezet, ofwel het overzicht van de vakken tijdens de vier jaar van de opleiding. Wil je precies weten welke vakken je wanneer krijgt en wat die vakken inhouden? Kijk dan in de studiegids. Daar vind je alles terug.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 26 juni 2018
Lina Hassanzada - Pabo HvA

Ieder kind heeft een talent en het is aan jou om het eruit te halen

Lees verder