Creative Business

Bachelor, voltijd

MAAK VERHALEN MET IMPACT

Verhalen brengen mensen in beweging. Ze helpen gedrag veranderen. Een onderneming starten. Nieuws brengen. Verbeelden wat er nog niet is. De wereld verbeteren. Bij de Amsterdamse opleiding Creative Business (CB) leer je met zulke verhalen impact maken. Je maakt alle soorten media. Online en offline, als redacteur of ondernemer, van concept tot content en van idee tot exploitatie. We zijn de meest volledige media-opleiding van Nederland, mede door onze unieke samenwerking met de opleiding Communicatie (CO).

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wat ga je leren?

We leiden je op tot creatieve en ondernemende mediaprofessional, gespecialiseerd in ontwerp, productie, vermarkting en exploitatie van alle soorten content en media. Je krijgt diepe kennis over de werking van verschillende media. Je leert content maken, het verhaal dat je ziet: beeld, taal, code, video en audio. En je kent het verhaal erachter: theorie, strategie en concept. Je werkt nauw samen met de communicatieprofessionals van Communicatie. Dat doe je in Amsterdam, hart van creatief Nederland.

Lees meer over ons studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Vroeger werkten mediaprofessionals op redacties en in Hilversum. Nu vind je ze overal. Dat laat zien dat communicatie en media in deze tijd dé tool zijn voor het maken van impact. Je kunt aan de slag als mediastrateeg, contentmaker, media-ondernemer of als redacteur. Door digitalisering zijn media en communicatie nauw met elkaar verbonden: reden voor CO+CB om als enige in Nederland studenten te laten kiezen uit het curriculum van beide opleidingen.

Lees meer over de beroepsmogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Iedereen is welkom bij de opleiding Creative Business. Maar we verwachten ook wat van je. Je moet hard willen werken en keuzes kunnen maken. Je bent goed in taal, nieuwsgierig en creatief. Daarom kijken we in een verplichte Studiekeuzecheck of je geschikt bent voor de opleiding. Ben je dat niet, dan krijg je een negatief advies, en schrijf je je uit. Daarnaast beschik je over een afgeronde mbo-4-, havo- of vwo-opleiding.

Lees meer over inschrijving en toelating

Inschrijven

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck (www.hva.nl/skc). Je wordt hiervoor door de opleiding Creative Business uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer over het inschrijfproces
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie