Inschrijfdeadline drie nieuwe Associate degrees verlengd

Inschrijven mogelijk tot 15 augustus 2022

18 mei 2022 14:00 | Studentenzaken

De HvA ontwikkelt de komende jaren meerdere tweejarige Associate degrees (Ad) in verschillende vakgebieden. In september starten drie nieuwe Ad’s. Scholieren en mbo-studenten kunnen zich nog tot 15 augustus inschrijven voor één van deze Ad’s via Studielink. Het gaat om de Ad’s Finance & Control, Smart Media Production en Educatief Professional Beroepsonderwijs.

Een Associate degree is een 2-jarige, praktijkgerichte voltijdopleiding, ideaal voor studenten die willen doorstuderen én snel aan de slag willen in een functie op hbo-niveau. De opleiding is in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld en sluit daardoor perfect aan op de beroepspraktijk.

Associate degree Finance & Control

De nieuwe tweejarige voltijd Associate degree (Ad) opleiding Finance & Control leidt op voor financiële functies zoals assistent-controller, assistent-accountant, medewerker administratiekantoor, financieel specialist, boekhouder en boekhoudkundig medewerker. Het werkveld heeft behoefte aan medewerkers die financiële kennis kunnen combineren met kennis van (financiële) ICT-applicaties en beschikken over vaardigheden, zoals samenwerken en probleemoplossend vermogen. Deze Ad sluit hierbij goed aan. De finance professional op Ad-niveau heeft een hbo werk- en denkniveau, is zelfstandig en voert met zijn vakkennis operationeel-tactische taken uit.

De opleiding is voor havisten en mbo’ers die in twee jaar een Ad-diploma willen behalen, praktijkgericht zijn ingesteld en goed zijn in cijfers. Na het behalen van het Ad-diploma kunnen studenten doorstromen naar het derde jaar van de bacheloropleiding Finance & Control.

Meer informatie

Associate degree Smart Media Production

Deze praktijkgerichte tweejarige hbo-opleiding (voltijd) leert studenten hoe ze als mediamaker van de toekomst slimme technologieën zoals Artificial Intelligence gebruiken om content op maat te maken. De Ad Smart Media Production leidt op tot nieuwe mediaberoepen in het spanningsveld tussen mens, content, ethiek en technologie.

Deze opleiding is geschikt voor studenten met een havo-, vwo-diploma of mbo 4-diploma, zeker als ze ook ‘tech savvy’ zijn: soepel met computers kunnen omgaan. Geen diploma en ouder dan 21? Dan kan de student een 21+-toelatingsonderzoek doen. Dit toelatingsexamen toetst of er genoeg kennis en vaardigheden in huis zijn om met de Ad SMP te starten.

Meer informatie

Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs

De nieuwe voltijd Associate degree-opleiding Educatief Professional Beroepsonderwijs leidt studenten op voor een carrière in het beroepsonderwijs, maar met een andere focus dan een docent. De Educatief Professional Beroepsonderwijs helpt de docent met het verzorgen van praktijkonderwijs en werkt onder verantwoordelijkheid van deze bevoegde docent.

Er is steeds meer vraag naar breed opgeleide Educatief Professionals Beroepsonderwijs die op meerdere plekken kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld bij praktijkonderwijs op het (v)mbo of bij een bedrijf met eigen opleidingen of trainingen. Het gaat hierbij altijd om één van de vier beroepsrichtingen: Horeca & Voeding, Zorg & Welzijn, Mens & Technologie / Techniek, Economie.

Deze opleiding is interessant voor:

  • Mbo-studenten met een mbo 4-diploma die graag willen doorleren, maar een vierjarige hbo-bacheloropleiding te lang vinden. Deze opleiding sluit goed aan op mbo-4 studenten die al een vakgerichte opleiding op het gebied van Zorg en Welzijn, Horeca en Bakkerij, Techniek, Bouw of Mobiliteit en Administratie hebben gevolgd en willen gaan werken in het onderwijs.
  • Leerlingen met een een havo- of vwo-diploma, die (nog) geen vierjarige hbo-bacheloropleiding willen volgen.

Meer informatie